DNRT

DNRT: Final 6 beslissende race in Dutch Winter Endurance Series

480_start

Aanstaande zondag 11 maart zal de Final Six, de laatste race meetellend voor de Dutch Winter Endurance Series, op Circuit Park Zandvoort plaats vinden. Drie equipes maken nog kans om kampioen te worden. Een goede strategie is dus van belang en een spannende race lijkt hiermee gegarandeerd.

Tekst: PR
Foto's: Tim Böhme


De wedstrijd zal gaan over vier uren. De geluidsruimte binnen de vergunning van Circuit Park Zandvoort staat helaas niet toe een zes-uurs race te organiseren. Deelname staat open voor alle bekende toerwagens in de klassen +2000cc, -2000cc, BMW en de klasse -2000cc Diesel.

480_eurotech

Voor deze finale race van de Dutch Winter Endurance Series hebben zich reed veertig teams ingeschreven, waaronder een Saker Sportscar, Maserati 3200GT, Marcos Mantis en een aantal Porsche 996 GT3 Cup auto’s. Ook auto’s als de Alfa 147 GTA, BMW Compact 325i, Volkwagen Golf Diesel en de Renault Clio Sport worden aan de start verwacht.

480_koplopers

Rob de laat en Marcel Broersma gaan op dit moment aan de leiding in het kampioenschap met hun gele BMW 320i ETCC. Zij worden gevolgd door Paulien Zwart in haar BMW 325i Compact. Het verschil is slechts zes punten. Door consequente resultaten maken ook Dirk van Dijk en Theo van der Berg, met hun Saker Sportscar, kans op de titel.

480_saker

Het programma vangt zondag 11 maart om 10.00uur aan met de kwalificatie training. De race zal om 12.00uur van start gaan. De Final Six is gratis toegankelijk. Een parkeerplaats op de Bavaria Paddock kost € 7,00.

480_remember_alex

De onlangs plotseling overleden Alex Post wordt op het circuit niet vergeten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet