Sportscars

Sportscars: Brabham kondigt FIA WEC-programma vanaf 2021-2022 aan

190110 Brabham

Brabham Automotive wil met een eigen GT-auto vanaf het seizoen 2021-2022 deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en de 24 Uur van Le Mans. Dat maakte directeur David Brabham gisteravond bekend in het programma 'Midweek Motorsport' van Radiolemans.com. Vorig jaar al presenteerde Brabham, zelf winnaar van de 24 Uur van Le Mans met Peugeot in 2009, de BT62 als circuitracer. Het is de bedoeling dat er een eigen fabrieksteam wordt opgezet voor wat werd aangekondigd als een 'multi-year program'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De huidige reglementen van de FIA en de Automobile Club de l'Ouest als promotor van het FIA WEC schrijven een minimum aantal van 100 geproduceerde auto's voor om toelating tot de GTE-Pro-klasse te kunnen verkrijgen, maar de mogelijkheid van een uitzonderingsregeling voor kleine fabrikanten bestaat in de vorm van 25 auto's. Wel moeten er volgens het reglement van de motor tenminste 300 exemplaren geproduceerd worden.

Er is inmiddels een begin gemaakt met het testprogramma voor de BT62, dat moet uitmonden in de deelname aan het FIA WEC. Met welke auto dat precies gebeurt, moet nog bekendgemaakt worden, maar de BT62 zal de basis vormen. Dan Marks, commercieel directeur van Brabham Automotive, verklaarde: "Brabham Automotive is een racemerk, dus ons doel was vanaf het begin om in de autosport actief te zijn. Met de BT62 hebben we al een uitmuntende circuitauto zonder beperkingen gebouwd, waarbij er ook de mogelijkheid van typegoedkeuring voor op de weg bestaat. Deze auto zullen we verder ontwikkelen, zodat hij zijn sporen in de autosport kan verdienen, samen met nieuwe modellen. De huidige aankondiging is groot nieuws en helpt om de Australische autoindustrie weer op de kaart te zetten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet