V8 Supercars

V8 Supercars: Triple Eight pikt Garth Tander direct naast SVG voor de Enduros op

Nadat Garth Tander(GT) vanmorgen door GRM de deur werd gewezen aarzelde men bij het Red Bull Team Holden geen moment om hem als co-rijder van SVG voor de Enduros te contracteren.


2019 RBHRT Livery
Gaan SVG en Garth Tander in 2019 voor de Bathurst 1000 overwinning?

Tekst Willem J. Staat
Foto's Red Bull Team Holden

Triple Eight pikt Garth Tander direct naast SVG voor de Enduros op
Garth Tander zal de komende twee seizoenen voor de Enduros op Bathurst, Gold Coast 600 en Sandown 500 samen met Shane van Gisbergen een combinatie vormen. Tander won de Bathurst 1000 in 2000, 2009 en 2011.

Garth Tander: " De laatste decennia is Triple Eight Engineering de maatstaf geweest en de resultaten spreken voor zich. Toen de gelegenheid zich voordeed om naast Shane in de Enduros te rijden heb ik geen moment geaarzeld. Voor mij duidelijk de beste overgang voor de volgende fase in mijn carriere.Ik kijk er nu al naar uit om met mijn ervaring en snelheid van het team deel uit te mogen maken. Maar ik kijk er ook naar uit om van mijn nieuwe teamgenoten Jamie Whincup, Craig Lowndes en Shane te leren.Shane en ik zaten de laatste jaren dicht bij een Bathurst 1000 overwinning. The Mountain is niemand iets verschuldigd. Je moet in de wedstrijd vooraan rijden en dan kunnen de kaarten eventueel jouw kaart uit vallen. Shane en ik beschikken over een ton aan ervaring. Niet alleen om Bathurst te verslaan, maar ook de Gold Coast 600 en de Sandown 500. Shane en ik hebben tot op heden nog niet dezelfde auto gedeeld maar we waren teamgenoten in het Australische GT kampioenschap. Toen ik mijn laatste Supercarwedstrijd in 2006 won, voelde ik de gehele tijd zijn hete adem in mijn nek. Ik heb er altijd van genoten om tegen hem te racen. Het enige negatieve is dat ik in de toekomst niet meer tegen hem kan racen."

Earl Bamber maakte de afgelopen twee jaar deel uit van het Triple Eight Team voor de Enduros maar was in 2019 vanwege zijn Porsche verplichtingen niet beschikbaar.Bij Triple Eight beschikte SVG de afgelopen drie jaar voor de Enduros over co-rijders die buiten Australië actief waren.

Shane van Gisbergen: "Erg bijzonder om een rijder van zijn kaliber met drie Bathurst-overwinningen naast je te hebben. Tot op heden heb ik die nog niet gewonnen. Hij is de beste persoon die mij een kans kan geven. Het is fantastisch om met iemand die zoveel ervaring op zijn CV heeft samen te kunnen werken. Hopelijk kan hij me eindelijk aan een Bathurst overwinning helpen. Met Garth heb ik altijd een goede verhouding gehad. Hij zal nu het gehele jaar naar de testdagen van het team komen om zichzelf goed te kunnen integreren. Hopelijk krijgen wij hem snel op snelheid en kunnen we hem de Triple Eight filosofie bijbrengen."

Teameigenaar Roland Dane: "Toen Garth beschikbaar kwam, hebben wij direct toegeslagen. Het gebeurde erg snel en wij zijn extreem verheugd. Op papier is dit een erg goed partnership. Garth beschikt over enorm veel ervaring. Niet alleen met een supercar maar met Holden. Beide rijders weten exact op het juiste moment met de druk om te gaan. Dit jaar is Bathurst de eerste Enduro op de kalender. En daarvoor bevinden wij ons nu in een goed voorbereide positie" De Bathurst 1000 vindt dit jaar van 10-13 oktober plaats.

Garth Tander 2011 Bathurst Win
Garth Tander won in 2011 de Bathurst 1000 samen met Nick Percat. Gaat hij samen met SVG voor een vierde overwinning op "The Mountain"?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet