NASCAR

NASCAR: Daniel Suarez naar Stewart Haas Racing

De Mexicaan Daniel Suarez mocht op zijn 27e verjaardag officieel bekend maken dat hij voor dit seizoen naar het team van Stewart Haas Racing verhuist. Daniel Suarez moest eind 2018 bij JGR Racing het veld ruimen, maar kwam bij SHR Racing in beeld als vervanger van Kurt Busch.


2018 Suarez
Daniel Suarez switcht van Toyota naar Ford.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Daniel Suarez naar Stewart Haas Racing
Daniel Suarez komt komend seizoen voor het team van Stewart Haas Racing uit en verhuist van Toyota naar Ford. Tot 2018 is de Mexicaan vrijwel zijn gehele carrière aan Toyota gelieerd geweest. Zowel in Mexico als in de VS. In 2016 schreef Suarez de NASCAR Xfinity-series op zijn naam. De afgelopen twee jaar kwam hij voor het team van Joe Gibbs Racing in de Monster Energy Cup uit.


Door de komst van Martin Truex Jr. naar JGR Racing moest Suarez naar een ander team uitkijken. Het vertrek van Kurt Busch bij SHR vergemakkelijkte zijn positie enigszins alhoewel hij zich niet voor de play-offs afgelopen in 2018 wist te kwalificeren. In feite wilde Suarez in 2017 zijn Xfinity-titel verdedigen maar het vertrek van Carl Edwards vergemakkelijkte zijn komst in het MEN's Cup team van JGR Racing.

In 2018 behaalde Suarez drie Top 5 resultaten en eindigde als tweede in de NASCAR Allstar Race. SHR Teameigenaar Tony Stewart: " In elke serie waarin Daniel uitgekomen is, heeft hij zich van rookie tot racewinnaar ontwikkeld. Binnen vier ontwikkelde hij zich vanuit de K&N series top Cup rijder. Daar tussenin won hij de Xfinity-series en moest tevens een nieuwe taal en cultuur leren kennen. Toegewijd en getalenteerd en wij zijn er trots op om hem binnen ons team te mogen verwelkomen."

Suarez zal met de No 41 Ford Mustang uitkomen met Billy Scott als crewchief. Die werkte eerder met Danica Patrick en Clint Bowyer samen. Voor 2019 wordt de Fusion door de Ford Mustang vervangen. De Fusion won in de laatste 36 races overigens 19 maal.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Rob Petersen 09 januari 2019 12:24

  Mooi voor de Mexicaan ! Ik zie hem dit jaar wel een wedstrijd winnen.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 09 januari 2019 12:47

  Geweldig karakter ook!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet