Formula E

Formule E: Nyck de Vries test dit weekeinde voor Envision Virgin Racing in Marrakesj

190107 Formule E aankondiging De Vries test
Nyck de Vries neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de Formule E-test in Marrakesj

Aanstaande zaterdag wordt het seizoen 2018-2019 in het ABB FIA Formule E-kampioenschap hervat met de tweede wedstrijd, te verrijden op het 2,97 kilometer korte Circuit International Automobile Moulay El Hassan in de Marokkaanse stad Marrakesj. Uiteraard komt Robin Frijns daar weer in actie als een van de twee vaste rijders van het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing, maar de Maastrichtenaar is niet de enige Nederlandse coureur die voor het team van Sir Richard Branson rijdt. Daags na de wedstrijd, op zondag 13 januari, is er een officiële testdag voor rijders die nog niet eerder in de Formule E raceten. Voor deze testdag riep het Virgin-team Nyck de Vries op, die een jaar eerder op dezelfde locatie al voor het Audi Sport Abt Schaeffler-team testte, maar toen vanwege technische problemen nauwelijks aan rijden toe kwam.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"De Formule E is een veelbelovende serie, dus het is een prachtige start van het nieuwe jaar om nu de Gen2-auto van het team te kunnen rijden", zegt De Vries, wiens raceactiviteiten tot aan de hervatting van het FIA WEC-seizoen, medio maart in Sebring, en de start van de nieuwe Formule 2-campagne verder momenteel even op een laag pitje staan. "Ik kijk ernaar uit om achter het stuur plaats te nemen en het testprogramma van het team af te werken om het team een zo goed mogelijke terugkoppeling te kunnen geven."

Naast Nyck de Vries zal ook de Fransman Benoît Tréluyer, ondermeer drievoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, tijdens de Formule E-test voor Envision Virgin Racing in actie komen. Beide rijders zijn nauw verbonden met Audi, dat op klantenbasis de aandrijflijn voor het Britse team levert. "We zijn blij dat Benoît en Nyck tijdens de Formule E-test bij ons rijden", zegt directeur Sylvain Filippi van het team. "Het zijn beproefde en capabele rijders, dus het feit dat ze meteen snel zullen zijn terwijl ze ons helpen om meer over de auto te leren is een voordeel."

Ook diverse andere teams hebben inmiddels hun rijders voor de Formule E-test aangekondigd. Bij het BMW-Andretti-team rijden oud-DTM-kampioenen Bruno Spengler en Marco Wittmann, waarbij laatstgenoemde voor het eerst in een Formule E-auto zal plaatsnemen. Voor het Audi-Abt-team komen Nico Müller en Jamie Green in actie. Voor Müller is de Formule E al bekend terrein, maar voor Green is de discipline nog geheel nieuw. Het HWA-team laat Daniel Juncadella en Raffaele Marciello rijden. De overige testcombinaties: DS Techeetah rijdt met James Rossiter en Tatiana Calderón, Mahindra met Sam Dejonghe en Sergei Sirotkin, Nissan-e.dams met Jann Mardenborough en Mitsunori Takaboshi, Jaguar Racing met Pietro Fittipaldi en Harry Tincknell en Venturi met Norman Nato en Arthur Leclerc. Bij NIO en Dragon is met respectievelijk Jamie Chadwick en Antonio Fuoco vooralsnog elk één rijder (m/v) aangemeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet