Groeten uit ...

Sportscars: Groeten vanaf de 'Roar before the 24' in Daytona

190107 Groeten Porsches ingepakt

We berichtten afgelopen donderdag al over de presentatie van de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in Daytona. De eerste elf exemplaren werden in Daytona aan Amerikaanse teams afgeleverd, negen ervan kwamen tijdens de 'Roar' in actie en zullen ook eind van de maand tijdens de vier-uursrace van de Michelin Pilot Challenge aan de start staan. De negen auto's stonden voorafgaand aan de presentatie keurig onder doek opgesteld in de 'Daytona 500 Club', een indrukwekkend gezicht.

190107 Groeten Pilot Challenge Plumb Trinkler

Hugh Plumb en Owen Trinkler zijn met hun Mercedes-AMG GT4 van het TGM-team de titelverdedigers in de 'Grand Sport'-klasse van de IMSA Michelin Pilot Challenge.

190107 Groeten Alfa Romeo

Naast GT4's racen er in de Michelin Pilot Challenge ook TCR-toerwagens, zoals deze beide Alfa Romeo's.

190107 Groeten BMW M8

De BMW M8 maakte vorig jaar in Daytona zijn racedebuut, nog voordat de productieversie op de markt was. Inmiddels is die ook beschikbaar, een exemplaar zagen we op de persparkeerplaats in Daytona.

190107 Groeten Pickups

Op de coureursparkeerplaats, waar ook diverse imposante campers te vinden waren, domineerden de pick-up-trucks. De ene (Ford F350, rechts) nog groter dan de andere (Ford F150, links).

190107 Groeten Zanardi

Het is altijd een feest om Alex Zanardi te horen praten. De Italiaan neemt dit jaar met een BMW in de GTLM-klasse deel aan de 24 Uur van Daytona, zijn eerste optreden in een Amerikaanse race sinds zijn Indycar-successen.

190107 Groeten Ford wit

De Ford GT's waren tijdens de 'Roar' nog maagdelijk wit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet