Groeten uit ...

Sportscars: Groeten vanaf de 'Roar before the 24' in Daytona

190107 Groeten Hurley

Met drie Le Mans-overwinningen, vijf Daytona-zeges en twee overwinningen op Sebring is Hurley Haywood onbetwist de succesvolste Amerikaanse lange-afstandscoureur. Het is altijd weer een genoegen om de Vietnam-veteraan in de paddock te treffen.

190107 Groeten Hurley Scolarship

Ditmaal was Haywood ook naar Daytona gekomen voor de presentatie van de nieuwe winnaar van de 'IMSA Hurley Haywood GT3 Cup Scholarship', een naar hem genoemd ondersteuningsprogramma in de eveneens door IMSA gesanctioneerde Yokohama Porsche GT3 Cup Challenge. De ondersteuning met een waarde van 80.000 Dollar gaat dit seizoen naar de 21-jarige Sean MacAlister uit Beverley Hills in Californië, die met deze extra donatie zal uitkomen in de Porsche-merkencup. Zijn overall kreeg hij in Daytona door Hurley Haywood overhandigd.

190107 Groeten Scrutineering

Een andere belangrijke activiteit op de donderdag, een dag voor het begin van de actie op de baan, was de technische keuring. IMSA doet dat in een tent in de paddock, goed zichtbaar en toegankelijk voor iedereen. Ook tijdens de testsessies worden auto's met grote regelmaat naar binnen gehaald voor inspecties.

190107 Groeten IMSA Trailer

Het wagenpark van de IMSA-organisatie is indrukwekkend. Dit jaar viert IMSA het 50-jarig bestaan, het logo van de organisatie is daarom in goud in plaats van in rood uitgevoerd.

190107 Groeten IMSA pitroad

Geoff Carter is technisch directeur van IMSA en heeft samen met zijn mensen een eigen stand aan de pitmuur, waar met behulp van computers en monitoren de activiteiten op de baan in de gaten gehouden kunnen worden. Aan de hand van deze gegevens wordt ook mede bepaald wie er naar binnen wordt geroepen voor technische controles.

190107 Groeten Simona

De Zwitserse Simona de Silvestro leerden we een aantal jaren geleden kennen toen ze deelnam aan de Indy 500. De afgelopen jaren was ze actief in de Australische V8 Supercars. In Daytona maakt de sympathieke Zwitserse deel uit van een volledig damesteam met een Acura NSX GT3 van Meyer Shank Racing with Curb-Agajanian in de GTD-klasse.

190107 Groeten Ladies

De andere dames in het door Caterpillar gesponsorde team zijn de Britse Katherine Legge, de Braziliaanse Bia Figueredo (in Amerika bekender als Ana Beatriz), de Deense Christina Nielsen en de Amerikaanse Jackie Henricher. Laatstgenoemde rijdt samen met Legge het volledige seizoen, maar kan vanwege een recent opgelopen rugblessure niet deelnemen aan de eerste race in Daytona. Daarom werd Christina Nielsen, twee jaar geleden nog GTD-kampioen met Ferrari en het afgelopen seizoen actief met Porsche, voor de 'Roar' en voor de race als vervangster aangetrokken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet