Sportscars

Sportscars: Porsche bovenaan in IMSA Michelin Pilot Challenge-test, Dontje en Bleekemolen tevreden met Mercedes-ervaringen

190106 Roar IMPC 77
De Volt/Park Place-Porsche was het snelst tijdens de 'Roar'-test in de IMSA Michelin Pilot Challenge

Ook de deelnemers aan de IMSA Michelin Pilot Challenge, voorheen Continental Tire SportsCar Challenge, kwamen tijdens de driedaagse test op Daytona in actie, maar anders dan bij het WeatherTech-kampioenschap was in deze klasse deelname aan de test niet verplicht. De test was tevens de première voor de nieuwe Porsche Cayman GT4, die afgelopen donderdag werd gepresenteerd. Het debuut verliep meer dan geslaagd, want in totaal eindigden er maar liefst vijf Porsches op de eerste vijf plaatsen van het gecombineerde resultaat van de zes sessies. De snelste tijd werd gereden door Trend Hindman in de nummer 77-Volt/Park Place Motorsports-Porsche (1:53,522 minuten), die zo, na zijn snelste tijd in de GTD-klasse van de WeatherTech-serie in twee divisies bovenaan eindigde. De beste niet-Porsche-rijder was Eric Foss in de nummer 56-RS1-Mercedes-AMG GT4. In de TCR-klasse eindigden de beide Audi's RS 3 LMS van Jon Morley (Roadshagger Racing by eEuroparts.com, 1:59,900 minuten) en Lee Carpentier (eEuroparts.com ROWE Racing, 2:00,253 minuten) op de eerste twee plaatsen, voor in totaal drie Honda Civics.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche AG/Jürgen Tap, IMSA/Jake Galstad

190106 IMPC Dontje actie
Indy Dontje reed met de nummer 33-Winward-HTP-Mercedes

Indy Dontje reed in totaal 59 ronden en kwam tot een snelste tijd van 1:54,497 minuten in de nummer 33-Winward Racing-HTP Motorsport-Mercedes. Daarmee eindigde hij als 26e in het totaal van alle rijders. De snelste tijd van de auto resulteerde in de 14e plaats, waarbij wel aangetekend dient te worden dat de tijden van de 27 snelste rijders binnen een seconde lagen en de verschillen dus uitermate klein waren. "We hebben drie goede dagen gehad. We moesten natuurlijk de voor ons nieuwe Michelin-banden nog ontdekken. Veel leuke en goede dingen kunnen testen, ik denk dat we qua afstelling heel goed zitten", gaf Dontje na afloop te kennen. Ik kijk ernaar uit! Je weet natuurlijk nooit of mensen zich inhouden of niet, maar ik denk dat we er heel goed bij zitten."

190106 IMPC Bleekemolen
Eerste Mercedes-AMG GT4-ervaring voor Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen deed in Daytona ook zijn eerste ervaringen met de Mercedes-AMG GT4 op. Hij reed vijf ronden en sloot de sessie als 40e af. "Ik had nog nooit met de GT4 gereden, maar het is echt een super-auto", zei hij enthousiast. "In de Michelin Pilot Challenge is het spelletje voor wat betreft de 'BOP misschien nog wel extremer, dus we hebben wel een paar rondjes gereden, maar niet te hard. Maar goed, dat hoort er ook bij. De auto ging heel goed, dus ik denk dat Riley ook in de GT4 goed meedoet. Wellicht dat ik daar in de loop van het jaar ook nog wel eens in actie kom. In principe staat die line-up, maar er zijn ook wat langere races waarbij een derde rijder kan worden ingezet, dus misschien kan ik ook nog wel een keer in die GT4 stappen. Dat lijkt me erg leuk, zeker nu ik er ook in gereden heb, want het is echt een heel fijne auto!"

190106 IMPC TCR
Jon Morley reed met de Roadshagger Racing-Audi de snelste tijd van de 20 deelnemende TCR's
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet