Sportscars

GT: Klassiek Wynn's-kleurenschema voor Jeroen Bleekemolen

Mercededs-truck
Het Riley-team rolde de Mercedes-AMG GT3 in klassieke Wynn's-kleuren uit de trailer

Jeroen Bleekemolen rijdt het volledige seizoen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met een klassiek kleurenschema: aan de vooravond van de 'Roar'-test in Daytona rolde het team Riley Motorsports de Mercedes-AMG GT3 uit de trailer in de kleuren van smeermiddelenmerk Wynn's. De klassieke kleurstelling past bij twee jubilea: IMSA viert dit seizoen het 50-jarig bestaan, Wynn's bestaat 80 jaar. Jeroen Bleekemolen deelt de auto met zijn vaste teamgenoot Ben Keating. Voor de lange races, waaronder Daytona, komen daar Luca Stolz en Felipe Fraga bij.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

"Vorig jaar kwamen we tijdens Petit Le Mans in contact met Wynn's en we raakten in gesprek over een mogelijkheid tot samenwerking. Zo vonden we een sponsor voor het hele jaar", verklaarde teameigenaar Bill Riley tegenover AUTOSPORT.NL. "Het resultaat is een auto in klassieke racekleuren die ongetwijfeld flink zal opvallen in het veld."

Mercedes box

De paars-oranje kleuren met zwarte letters van Wynn's zijn zeker in de Amerikaanse autosport niet onbekend: in 1987 zette het team Hotchkis Racing, van de gelijknamige fabrikant van veren en dempers, een Porsche 962 met Wynn's-Sponsoring in tijdens het toenmalige IMSA GTP-kampioenschap met Jim Adams en John Hotchkis. Dit duo, samen met vader John Hotchkis sr., eindigde in 1987 als vijfde tijdens de race in Daytona.

De historie van de Hotchkis-Porsche in Wynn's-kleuren is hier te zien:

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet