GT

GT: Gulf 12 Hours ook in 2019 op de kalender

mclaren720 gulf12 mtc

De negende editie van de Gulf 12 Hours zal op 14 december 2019 worden verreden. Dat maakte Driving Force Events Limited, de organisator van de wedstrijd in Abu Dhabi, vandaag op de laatste dag van 2018 bekend. Er zullen maximaal 32 auto's aan de start verschijnen, een auto minder dan dit jaar het geval was. De selectie van de deelnemers zal in 2019 ook anders zijn dan in de voorgaande jaren.


Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Tijdens de achtste editie, twee weken geleden, liet organisator Andrea Ficarelli de aanwezige pers al weten de inschrijfprocedure voor volgend jaar aan te willen passen. Teams krijgen nu de gelegenheid zich vanaf februari aan te melden, waarna de organisatie eind maart een voorlopige deelnemerslijst met 28 auto's zal publiceren. De uitgenodigde teams krijgen vervolgens tot eind april de gelegenheid hun deelname te bevestigen, waarbij elk team maximaal drie auto's zal mogen inzetten. De overige teams komen op een wachtlijst en kunnen worden toegevoegd als er uitgenodigde teams wegvallen. Het doel van deze procedure is om zo medio juni al een representatieve deelnemerslijst te hebben

De promoters van het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten zullen later in het jaar de resterende vier plekken vergeven. Deze plaatsen zijn gereserveerd voor zogenaamde speciale projecten, waaronder nieuwe auto's. Dit jaar maakten de McLaren 720S GT3 en de Aston Martin Vantage GT4 hun debuut op het Yas Marina Circuit, terwijl ook de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 en Audi R8 LMS meededen. Of in de nieuwe opzet ook plek is voor prototypes valt nog te bezien. Dit jaar waren er slechts een handjevol LMP3s aanwezig, terwijl Driving Force Events Limited nogmaals benadrukte dat GT3 de topklasse is.

Oplettende lezers zullen inmiddels gezien hebben dat 14 december 2019 ook de datum is waarop de FIA WEC 8 Uur van Bahrein op het programma staat. Voor de organisatie van de Gulf 12 Hours lijkt er echter geen andere mogelijkheid te zijn dan vast te houden aan de gekozen datum. Twee weken eerder staat op het Yas Marina Circuit de F1 Grand Prix op het programma en een week later is te dicht op Kerst.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet