Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Magnus Walker april
Met Porsche-verzamelaar Magnus Walker, een bijzonder mens

Races en rally's, modern en historisch, nationaal en internationaal: dat was ook in 2018 de mix voor uw redacteur. Waarbij de nadruk natuurlijk weer lag op 'internationaal', want het werkterrein reikte van China via Dubai tot de VS, aangevuld met een flink aantal landen in West-Europa. Stof genoeg dus voor de traditionele terugblik aan het eind van het jaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar, Raymond de Haan, Jürgen Tap, Oliver Hilger, FIA EK F3/Thomas Suer

Overzicht januari skispringen
Verregende trainingsdag bij het skispringen in Innsbruck

Het werkzame jaar begon op 3 januari met een reportage voor 'De Telegraaf' bij het skispringen in Innsbruck, een andere tak van sport die ik volg, over de problemen in de ooit zo succesvolle Oostenrijkse ploeg – een heet hangijzer in de Olympische winter. Een kleine week later reisde ik naar Dubai voor de 24-uursrace aldaar, waar ik actief was met persberichten voor de organisatie en het aan elkaar praten van ondermeer de welkomstparty en de podiumceremonie na afloop van de race. Altijd weer een fijne locatie om het autosportjaar te beginnen!

Overzicht januari Dubai
Zon en zand in Dubai

Een week later bracht ik een bezoek aan een rally-enthousiast in België, die sinds een aantal jaren de Visa Trophée in bezit heeft, waarmee Paul Maaskant van 1982 tot en met 1984 drie seizoenen lang actief was in het Nederlands rallykampioenschap. Waardevolle jeugdherinneringen, want dat was de auto waarmee mijn liefde voor de autosport eigenlijk echt begon. In mei 1983, op mijn tiende verjaardag, mocht ik, na Paul Maaskant een brief geschreven te hebben, meerijden tijdens een reportage voor 'Autokampioen' op de zandafgraving in Maarsbergen. Voorgoed verkocht, en het is nooit meer over gegaan. In zekere zin vierde ik dit jaar dus een jubileum. Het was leuk om na al die jaren de Visa weer eens te zien, die grondig gerestaureerd wordt. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat!

Scan 20180116 54
Zo begon het voor uw verslaggever, 35 jaar geleden.

Overzicht Januari Visa
De auto ondergaat een grondige restauratie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet