Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Rennsport september
Leukste evenement van het jaar: Porsche Rennsport Reunion

Na DTM en F3 op de Nürburgring volgde een vrij weekeinde (het zaterdagse bezoek met onze zoon aan de Blancpain Series en GT4 op de Nürburgring viel grotendeels in de categorie 'privé'), waarna er een roadtrip van een week was met een Porsche 911 GTS Cabriolet voor DTM en F3 naar de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Prachtig weer, een mooie route en een prima auto. Het volgende weekeinde stond volledig in het teken van Porsche in de vorm van de zesde 'Porsche Rennsport Reunion' op het circuit van Laguna Seca in Californië. De vorige editie in 2015 had ik vanwege samenvallende DTM-verplichtingen helaas moeten missen, maar nu haalde ik het maximale eruit. Ook qua productie, met webartikelen voor deze site, de speciale Porsche-site Vierenzestig.nl en het Duitstalige Zwischengas.com plus in totaal 20 pagina's voor RS Porsche Magazine. Wat mij betreft het evenement van het jaar, met een paar ronden als passagier van Gijs van Lennep in een RSK als een van de hoogtepunten.

Overzicht My Sport My Story oktober
'My Sport My Story', een nieuw mediaplatform waarbij ik vanaf het begin betrokken ben

Na nog een vrij weekeinde, begin oktober, was ik opnieuw een week onderweg: op maandag de presentatie van het HWA-Formule E-team, gevolgd door een trip naar Tirol, waar ik een deel van de presentatie van 'My Sport My Story', een nieuw mediaplatform voor amateursporters, aan elkaar mocht praten. Ik ben vanaf het prille begin betrokken bij dit sympathieke initiatief, waarmee amateursporters de nodige aandacht kunnen genereren, daar zelfs premies mee kunnen verdienen en daarnaast met nuttige tips worden bijgestaan door zogeheten mentoren, oud-sportprofessionals als coureur Karl Wendlinger of skiester Nicole Hosp. De belangstelling was groot en het is te hopen dat dit initiatief van Dietmar Brückl, zelf oud-autocoureur en teameigenaar, zijn vruchten afwerpt.


Overzicht Michelin december staand
Bij de presentatie van de Nederlandse 'Guide Michelin' in Amsterdam

Daarna was er het finaleweekeinde van DTM en F3 op Hockenheim, inclusief het afscheid van Mercedes-AMG uit de DTM, dat werd beloond met de titelwinst voor Gary Paffett. Een week later bracht ik de herfstvakantie met het gezin door bij mijn schoonouders in Beieren, inclusief een bezoek aan de finale van het Duits rallykampioenschap, de Drei-Städte-Rallye in Straubing. Ook wel weer eens leuk om een moderne rally van dichtbij te zien. Eind oktober was ik voor het eerst sinds een jaar of twintig niet bij de start van de wereldbeker alpineskiën, maar bij de finale van de Intercontinental GT Challenge, wat voor de tweede keer binnen vier weken een trip naar Laguna Seca betekende. Nou ja, er zijn slechtere plaatsen om te vertoeven! In november bezocht ik als altijd de Grand Prix van Macau, ook een traditioneel seizoenshoogtepunt. Dat was tevens het laatste race-evenement voor dit jaar, dat daarna werd afgesloten met de Essen Motor Show en de eindejaarsactiviteiten van BMW en Porsche. December bracht nog een tweedaags persevenement met de nieuwe Porsche 911 in Stuttgart en Hockenheim (helaas alleen meerijden, zelf rijden mocht nog niet), en de uitreiking van de nieuwe Michelingids voor Nederland in Amsterdam was het laatste echte evenement in de agenda. Daarna was er nog een plezierige bijeenkomst met Gijs van Lennep, Frans Amsing en Erik Weijers om te beraadslagen over mogelijke kandidaten om in de gaten te houden voor het Nationaal Autosport Monument, en toen was het tijd om het met de familie echt wat rustiger aan te doen rondom de feestdagen, na opnieuw een welbesteed jaar!

Overzicht vliegtuig staand
Ook in 2018 regelmatig in een vliegtuig...

Op 2 januari vertrek ik alweer naar Daytona voor de test aldaar, en dan staat Dubai op het programma. Had je vroeger nog zoiets als een winterpauze, tegenwoordig gaat autosport vrijwel het hele jaar door. Niet dat ik dat erg vind, integendeel. Ik blijf het met plezier volgen en erover schrijven en ben dankbaar dat ik nog steeds in de positie ben om dat te kunnen doen. Alle lezers van AUTOSPORT.NL wens ik een prachtig, gezond en positief nieuw jaar toe!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet