Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Full English augustus
Speciaal voor collega Diepraam: 'Full English', natuurlijk met black pudding!

In augustus waren er twee opeenvolgende weekeinden in Groot-Brittannië, eerst met de auto naar Brands Hatch voor DTM en vervolgens per vliegtuig naar Silverstone voor FIA WEC en EK F3. Zouden dit de laatste keren geweest zijn zonder visum en andere narigheid? Ik heb nog steeds goede hoop dat er een tweede referendum komt en de Britten die hele onzalige Brexit-nonsens terugdraaien.

Overzicht Maranello augustus
Maar ook het Italiaanse levensgevoel is de moeite waard!

Het volgende weekeinde waren DTM en F3 te gast in Misano, waar het weer met volop regen allesbehalve zomers was. De DTM-races in het donker waren echter een groot succes met volop spektakel. De terugvlucht was op dinsdag gepland, wat de mogelijkheid bood van één dag in Maranello, altijd de moeite waard.

Overzicht HGP september
Samen met Artur Dekker commentaar bij de Tourenwagen Classics tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort

September begon als altijd met de Historic Grand Prix Zandvoort, waarvoor ik al weken van tevoren actief was met de vertaling van het programmablad naar het Engels. Een deel van mijn collectie autosportboeken en -memorabilia was te zien in de parallel te bezoeken expositie over Nederlanders in Le Mans in het Zandvoorts Museum. Via mijn goede contact met de Franse cartoonist Pierrick Chazeaud kon ik ook een andere bijdrage aan deze tentoonstelling leveren, want Chazeaud bleek bereid om speciaal voor de expositie een schitterend cartoon te maken met de belangrijkste auto's van Nederlandse coureurs in de historie van de 24 Uur van Le Mans. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer leuke details er opvallen. Tijdens de Historic Grand Prix mocht ik ook het Duitstalige commentaar verzorgen voor de Tourenwagen Classics, voor mij geknipt omdat ik wel een klein beetje van DTM en STW af weet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet