Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Full English augustus
Speciaal voor collega Diepraam: 'Full English', natuurlijk met black pudding!

In augustus waren er twee opeenvolgende weekeinden in Groot-Brittannië, eerst met de auto naar Brands Hatch voor DTM en vervolgens per vliegtuig naar Silverstone voor FIA WEC en EK F3. Zouden dit de laatste keren geweest zijn zonder visum en andere narigheid? Ik heb nog steeds goede hoop dat er een tweede referendum komt en de Britten die hele onzalige Brexit-nonsens terugdraaien.

Overzicht Maranello augustus
Maar ook het Italiaanse levensgevoel is de moeite waard!

Het volgende weekeinde waren DTM en F3 te gast in Misano, waar het weer met volop regen allesbehalve zomers was. De DTM-races in het donker waren echter een groot succes met volop spektakel. De terugvlucht was op dinsdag gepland, wat de mogelijkheid bood van één dag in Maranello, altijd de moeite waard.

Overzicht HGP september
Samen met Artur Dekker commentaar bij de Tourenwagen Classics tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort

September begon als altijd met de Historic Grand Prix Zandvoort, waarvoor ik al weken van tevoren actief was met de vertaling van het programmablad naar het Engels. Een deel van mijn collectie autosportboeken en -memorabilia was te zien in de parallel te bezoeken expositie over Nederlanders in Le Mans in het Zandvoorts Museum. Via mijn goede contact met de Franse cartoonist Pierrick Chazeaud kon ik ook een andere bijdrage aan deze tentoonstelling leveren, want Chazeaud bleek bereid om speciaal voor de expositie een schitterend cartoon te maken met de belangrijkste auto's van Nederlandse coureurs in de historie van de 24 Uur van Le Mans. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer leuke details er opvallen. Tijdens de Historic Grand Prix mocht ik ook het Duitstalige commentaar verzorgen voor de Tourenwagen Classics, voor mij geknipt omdat ik wel een klein beetje van DTM en STW af weet.

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Dirk 31 december 2018 13:11

  Artur Dekker en Rene de Boer, topduo voor autosport commentaar! Doe daar Guy Geurts bij en we hebben een mooi BeNe combinatie voor verslag van de diverse races.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 31 december 2018 13:13

  Ik ben er meteen vóór!

  • 4
  • 0
   
  Rob Petersen 31 december 2018 13:21

  Ik ben denk ik iemand ben die wat over het commentaar mag zeggen. De heren Dekker en de Boer samen is een combi van kennis en enthousiasme. Vocaal ook goed afgestemd. Dat mogen ze gerust meer doen. Graag zelfs.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 14:31

  Ha Rene, net als bij Matthijs bedank ik jou ook voor de verslagen dit jaar en de regelmatig terugkerende rubriek groeten uit... Prachtig om te zien wat er zoal achter de schermen gebeurd ! Rest mij niets om jou en je gezien , en alle lezers van autosport.nl ook een mooi 2019 te wensen. Groeten GertJan

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 22:30

  Ja hoor Rob dat mag je zeker. Graag zelfs. Erik Post doet het ook niet onverdienstelijk.

  • 0
  • 0
   
  Mattijs 03 januari 2019 13:57

  Fijn om ook een Brits ontbijtbord te mogen zien!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet