Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Watkins Glen
Watkins Glen, circuit nummer 99

De week erna was de Norisring de bestemming voor DTM en EK F3, en opnieuw was er sprake van een jubileum, want daar bezocht ik 25 jaar geleden voor het eerst een DTM-evenement ter plekke. En passant ook nog even 'Donau Classic' als klassiekerrally meegenomen, met enkele leuke ontmoetingen. Het eerste weekeinde van juli was Watkins Glen de bestemming voor de zes-uursrace aldaar, meetellend voor het IMSA-sportwagenkampioenschap. Een circuit waar ik nog niet eerder geweest was, dus weer een mooie aanvulling op mijn lijst van bezochte racelocaties, die na het eveneens nieuwe Formule E-circuit in Zürich op 99 kwam. De honderd werd volgemaakt met het historische stratencircuit in Watkins Glen. Ik houd van de Amerikaanse 'old school'-circuits, en het was leuk om locaties als de Glen Motor Inn en de Seneca Lodge, die ik tot dan toe alleen uit boeken kende, nu zelf te kunnen bezoeken. Dat gold evenzeer voor het International Motor Racing Research Center, een waar walhalla voor historisch geïnteresseerden! Op de terugweg naar het vliegveld werd ook nog Pocono bezocht, inclusief een ronde per bus op het circuit, dat enkele weken later negatief in het nieuws zou komen vanwege het akelige ongeluk van IndyCar-rijder Robert Wickens, die daarbij deels verlamd raakte.

Vervolgens was er weer een bezoek aan Le Mans, ditmaal voor het tweejaarlijkse evenement Le Mans Classic. We hadden een paar edities gemist, maar het blijft een geweldig spektakel met heel veel interessante auto's! Het weekeinde erna was ik druk op Zandvoort met DTM en Formule 3, voorafgegaan door een persbijeenkomst in Amsterdam op dinsdag, waarschijnlijk de enige dag in de hele zomer dat het regende... Nou ja, je kunt niet altijd geluk hebben. Het DTM-evenement zelf verliep prima, inclusief een leuke TV-uitzending met Gerhard Berger bij het Formule 1-Café van Ziggo Sport. Leuk om daar eens een blik achter de schermen te kunnen werpen.

Overzicht Francorchamps juli
Met de kinderen als toeschouwer bovenop de Raidillon op het circuit van Spa-Francorchamps

Het volgende weekeinde stond er geen race op het programma. Dat bood dus de gelegenheid om een wens van onze kinderen in vervulling te laten gaan, die al vaker hadden gevraagd of ze niet eens mee mochten naar een race of rally. Normaliter kan dat niet, want ik ben tijdens een evenement veel te druk om twee jonge kinderen in de gaten te kunnen houden. En bovendien: de bakker of de slager neemt bij ons ook zijn kinderen niet mee als hij naar zijn werk gaat. Maar zonder omvangrijke verplichtingen was het natuurlijk prima mogelijk om met de kinderen een evenement als toeschouwer te bezoeken. Dat deed ik dus, en wel gelijk twee evenementen: op donderdag het Eifel Rallye Festival in de buurt van Daun en op zaterdag Europees GT4 plus Brits GT en F3 op het circuit van Spa-Francorchamps. Gehoorbescherming voor de kinderen mee, diverse toeschouwersplaatsen bezocht, en ze vonden het geweldig! Zeker toen ze bij Equipe Verschuur ook nog eens in een echte raceauto mochten zitten... Waarvoor dank!

De week erna was ik vanaf woensdag opnieuw in Francorchamps, toen voor de 24-uursrace en Formule 3. Een druk weekeinde, maar altijd wel leuk, en mijn eerste ervaring met de parade op woensdagavond, zeker voor herhaling vatbaar! De week erna brachten we aan de Oostzee door, een paar dagen zonder computer en met de telefoon uit. Heerlijk ontspannend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet