Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Upietz
Fotograaf Ulli Upietz overleed in januari

Korte tijd later kwam het bericht van het overlijden van Ulli Upietz op slechts 62-jarige leeftijd. Upietz was jarenlang de huisfotograaf van Porsche als het om autosport ging en stond met de door hem opgerichte uitgeverij Gruppe C Verlag aan de basis van heel wat boeken, waaronder de jaarboekenreeksen 'Porsche Sport' en '24 Stunden Nürburgring'. We werkten jarenlang nauw samen, waarbij ik de Engelse vertalingen van zijn boeken verzorgde. Upietz was ook een van de fotografen die in 2007 ons huwelijk vastlegde. Hij kampte al een aantal jaren met een zwakke gezondheid en deed de uitgeverij tijdig over aan zijn zoons, met wie ik nu ook alweer een aantal jaren lang goed en plezierig samenwerk. Met Ulli Upietz was ik nog aan een omvangrijk Porsche-boekproject bezig, dat door zijn overlijden ook stil is komen te liggen, maar dat wordt te zijner tijd zeker nog afgerond, al was het alleen al uit respect voor zijn initiatief, inzet en verdiensten voor Porsche.

IMG 0700

Eind januari en begin februari stonden achtereenvolgens Daytona en Bathurst op de planning, maar door wat perikelen thuis kon die trip helaas geen doorgang vinden, zodat ik beide races van achter mijn bureau volgde. Toch anders, en hopelijk ben ik in 2019 weer gewoon ter plekke. De problematiek thuis werd gelukkig snel opgelost en zo kon ik in maart weer gewoon naar Sebring voor de 12-uursrace aldaar, steevast een van mijn favoriete evenementen. De week erna bezocht ik met Techno Classica in Essen en Retro Classics in Stuttgart twee belangrijke Duitse klassiekerbeurzen, die dom genoeg weer eens tijdens hetzelfde weekeinde gehouden werden. Een vrij kansloze actie als gevolg van botsende ego's, bezoekers en standhouders zijn er de dupe van.

IMG 1127
Tom Coronel bij de FIA WTCR-presentatie in Barcelona

Eind maart waren er de seizoenspresentatie van het FIA WTCR en de testdag op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. Leuk om daar vele bekenden weer eens te zien en positief om de snelle ontwikkeling van dit kampioenschap te kunnen volgen. De week erna was ik bij de proloog, de traditionele voorseizoenstest van het FIA WEC op Paul Ricard. Heerlijke omgeving, mooi circuit, maar nog wel even spannend, want ik moest beslist op zondag weer thuis zijn vanwege de eerste heilige communie van onze dochter, en op zaterdag bleken er opeens allerlei spontane stakingsacties op het vliegveld van Marseille aan de gang te zijn. Terwijl tal van collega's noodgedwongen dus maar voor een terugreis per huurauto kozen, was mijn vlucht een van de weinige die die dag vertrok. Soms gaat er dus ook nog wel eens iets gewoon goed, en de zondag werd een onvergetelijke dag.

Overzicht Magnus collection
Bij Magnus Walker temidden van zijn Porsches

Medio april was ik voor een lang weekeinde in Californië. Drie volgepakte dagen waren in totaal goed voor vier reportages: we namen deel aan een rijtraining op het Porsche Experience Center Los Angeles, bezochten de IMSA-race op het stratencircuit van Long Beach, waren daags erna te gast bij Porsche-verzamelaar Magnus Walker en zagen 's middags voor vertrek nog de grote Porsche-jubileumtentoonstelling in het Petersen Museum in Los Angeles. Dat zijn de betere trips, een rondom geslaagde ervaring!

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Dirk 31 december 2018 13:11

  Artur Dekker en Rene de Boer, topduo voor autosport commentaar! Doe daar Guy Geurts bij en we hebben een mooi BeNe combinatie voor verslag van de diverse races.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 31 december 2018 13:13

  Ik ben er meteen vóór!

  • 4
  • 0
   
  Rob Petersen 31 december 2018 13:21

  Ik ben denk ik iemand ben die wat over het commentaar mag zeggen. De heren Dekker en de Boer samen is een combi van kennis en enthousiasme. Vocaal ook goed afgestemd. Dat mogen ze gerust meer doen. Graag zelfs.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 14:31

  Ha Rene, net als bij Matthijs bedank ik jou ook voor de verslagen dit jaar en de regelmatig terugkerende rubriek groeten uit... Prachtig om te zien wat er zoal achter de schermen gebeurd ! Rest mij niets om jou en je gezien , en alle lezers van autosport.nl ook een mooi 2019 te wensen. Groeten GertJan

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 22:30

  Ja hoor Rob dat mag je zeker. Graag zelfs. Erik Post doet het ook niet onverdienstelijk.

  • 0
  • 0
   
  Mattijs 03 januari 2019 13:57

  Fijn om ook een Brits ontbijtbord te mogen zien!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet