Diversen

Div: Terugblik 2018 René de Boer

Overzicht Magnus Walker april
Met Porsche-verzamelaar Magnus Walker, een bijzonder mens

Races en rally's, modern en historisch, nationaal en internationaal: dat was ook in 2018 de mix voor uw redacteur. Waarbij de nadruk natuurlijk weer lag op 'internationaal', want het werkterrein reikte van China via Dubai tot de VS, aangevuld met een flink aantal landen in West-Europa. Stof genoeg dus voor de traditionele terugblik aan het eind van het jaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar, Raymond de Haan, Jürgen Tap, Oliver Hilger, FIA EK F3/Thomas Suer

Overzicht januari skispringen
Verregende trainingsdag bij het skispringen in Innsbruck

Het werkzame jaar begon op 3 januari met een reportage voor 'De Telegraaf' bij het skispringen in Innsbruck, een andere tak van sport die ik volg, over de problemen in de ooit zo succesvolle Oostenrijkse ploeg – een heet hangijzer in de Olympische winter. Een kleine week later reisde ik naar Dubai voor de 24-uursrace aldaar, waar ik actief was met persberichten voor de organisatie en het aan elkaar praten van ondermeer de welkomstparty en de podiumceremonie na afloop van de race. Altijd weer een fijne locatie om het autosportjaar te beginnen!

Overzicht januari Dubai
Zon en zand in Dubai

Een week later bracht ik een bezoek aan een rally-enthousiast in België, die sinds een aantal jaren de Visa Trophée in bezit heeft, waarmee Paul Maaskant van 1982 tot en met 1984 drie seizoenen lang actief was in het Nederlands rallykampioenschap. Waardevolle jeugdherinneringen, want dat was de auto waarmee mijn liefde voor de autosport eigenlijk echt begon. In mei 1983, op mijn tiende verjaardag, mocht ik, na Paul Maaskant een brief geschreven te hebben, meerijden tijdens een reportage voor 'Autokampioen' op de zandafgraving in Maarsbergen. Voorgoed verkocht, en het is nooit meer over gegaan. In zekere zin vierde ik dit jaar dus een jubileum. Het was leuk om na al die jaren de Visa weer eens te zien, die grondig gerestaureerd wordt. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat!

Scan 20180116 54
Zo begon het voor uw verslaggever, 35 jaar geleden.

Overzicht Januari Visa
De auto ondergaat een grondige restauratie.

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Dirk 31 december 2018 13:11

  Artur Dekker en Rene de Boer, topduo voor autosport commentaar! Doe daar Guy Geurts bij en we hebben een mooi BeNe combinatie voor verslag van de diverse races.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 31 december 2018 13:13

  Ik ben er meteen vóór!

  • 4
  • 0
   
  Rob Petersen 31 december 2018 13:21

  Ik ben denk ik iemand ben die wat over het commentaar mag zeggen. De heren Dekker en de Boer samen is een combi van kennis en enthousiasme. Vocaal ook goed afgestemd. Dat mogen ze gerust meer doen. Graag zelfs.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 14:31

  Ha Rene, net als bij Matthijs bedank ik jou ook voor de verslagen dit jaar en de regelmatig terugkerende rubriek groeten uit... Prachtig om te zien wat er zoal achter de schermen gebeurd ! Rest mij niets om jou en je gezien , en alle lezers van autosport.nl ook een mooi 2019 te wensen. Groeten GertJan

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 22:30

  Ja hoor Rob dat mag je zeker. Graag zelfs. Erik Post doet het ook niet onverdienstelijk.

  • 0
  • 0
   
  Mattijs 03 januari 2019 13:57

  Fijn om ook een Brits ontbijtbord te mogen zien!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet