Diversen

Div: Boekbesprekingen autosport 2018 deel 2

2 Boeken Trackside cover

Ed Heuvink: Trackside memories 1982-2018 ****

Collega Ed Heuvink, die als schrijvend journalist en fotograaf al decennialang bijdragen leverde en levert aan diverse publicaties, waaronder ook deze website, stelde een leuk boek samen met impressies van de diverse autosportevenementen die hij in 36 jaar bezocht.

Uitgegeven door McKlein, dat ook diverse andere boeken van Ed Heuvink realiseerde, bevat het boek 'Trackside memories' per jaar een foto van één autosportevenement, voorzien van een korte toelichting en de betreffende toegangskaart. Die evenementen lopen uiteen van Formule 1-Grands Prix in de jaren tachtig via offroad-races als de Baja 1000 of de UAE Desert Challenge, lange-afstandswedstrijden als de 24-uursraces van Le Mans en Daytona en de 12 Uur van Sebring, de DTM en NASCAR tot aan de Indy 500 en de diverse evenementen op Goodwood, gelardeerd met historische wedstrijden als de Targa Florio, de Giro di Sicilia of de Zwitserse bergklim Ollon-Villars.

Juist die mix maakt het leuk, en sommige foto's zijn ook uniek: waarschijnlijk hebben weinig andere fotografen opnamen van Jason Jarrett, de derde generatie van de bekende NASCAR-familie, in een 'late model' op de halve-mijlsovaal van Hickory in North Carolina.

Er zitten wat slordigheden in de eindredactie: zo staat er ergens 'rally's', wat in het Engels natuurlijk 'rallies' had moeten zijn; bij 'SWB's' en 'GTO's' hoort in het Engels geen apostrof, en 'than' schrijf je als 'then' wanneer het om een opeenvolging van verschillende gebeurtenissen gaat. Maar goed, dat zijn details. Het gaat om het geheel, en het boek documenteert op deze wijze een rijke carrière in de autosportverslaggeving en -PR met een veelheid aan ervaringen. Ed Heuvink verstuurde het boek als relatiegeschenk voor de feestdagen aan bekenden, maar we kunnen ons zo voorstellen dat er via, via toch enkele exemplaren voor geïnteresseerden beschikbaar zijn.

Ed Heuvink: Trackside memories 1982-2018, McKlein, Engelstalig, gebonden in hardcover, geen ISBN

2 Boeken Trackside inside

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 09:31

  René dit item zie ik toch altijd als het hoogtepunt van het jaar! Dank

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 31 december 2018 12:42

  Ik hoop oprecht voor u dat u nog wel meer hoogtepunten heeft dan deze boekbesprekingen, maar het doet me plezier te horen dat mijn werk in de smaak valt!

  • 0
  • 0
   
  peter kraaijeveld 02 januari 2019 18:35

  René, ik ben nogal nieuwsgierig gevonden naar het boek van John Smailes dat gerecenseerd wordt. In 2016 verscheen al een zeer lezenswaardig werk over dit onderwerp, van de hand van Robert Connor, 'the 1968 London to Sydney Marathon'. Nou was dat boek eenvoudig te bestellen, maar dat geldt niet voor het boek van Smailes. Als het al ergens geleverd kan worden (amazon.com), dan blijkt het net geschikt voor verzending! Ik word ondertussen steeds nieuwsgieriger! Dus als u een tip heeft waar ik het werk aan kan schaffen, dan heel graag!

  • 0
  • 0
   
  peter kraaijeveld 02 januari 2019 19:26

  oeps, zie ik een foutje in mijn bericht: '(...) dan bijkt het net geschikt voor verzending' moet zijn: 'niet geschikt voor verzending'.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 02 januari 2019 21:12

  Merkwaardig! Wellicht dat een van de gespecialiseerde autoboekwinkels (Autonet, ASN Autobooks) een mogelijkheid heeft. Anders ben ik begin februari in Australië en kan er daar een meenemen. Stuur svp even een bericht met uw contactgegevens naar de redactie, dan neem ik wel even contact op.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet