Diversen

Div: Boekbesprekingen autosport 2018 deel 2

2 Boeken Trackside cover

Ed Heuvink: Trackside memories 1982-2018 ****

Collega Ed Heuvink, die als schrijvend journalist en fotograaf al decennialang bijdragen leverde en levert aan diverse publicaties, waaronder ook deze website, stelde een leuk boek samen met impressies van de diverse autosportevenementen die hij in 36 jaar bezocht.

Uitgegeven door McKlein, dat ook diverse andere boeken van Ed Heuvink realiseerde, bevat het boek 'Trackside memories' per jaar een foto van één autosportevenement, voorzien van een korte toelichting en de betreffende toegangskaart. Die evenementen lopen uiteen van Formule 1-Grands Prix in de jaren tachtig via offroad-races als de Baja 1000 of de UAE Desert Challenge, lange-afstandswedstrijden als de 24-uursraces van Le Mans en Daytona en de 12 Uur van Sebring, de DTM en NASCAR tot aan de Indy 500 en de diverse evenementen op Goodwood, gelardeerd met historische wedstrijden als de Targa Florio, de Giro di Sicilia of de Zwitserse bergklim Ollon-Villars.

Juist die mix maakt het leuk, en sommige foto's zijn ook uniek: waarschijnlijk hebben weinig andere fotografen opnamen van Jason Jarrett, de derde generatie van de bekende NASCAR-familie, in een 'late model' op de halve-mijlsovaal van Hickory in North Carolina.

Er zitten wat slordigheden in de eindredactie: zo staat er ergens 'rally's', wat in het Engels natuurlijk 'rallies' had moeten zijn; bij 'SWB's' en 'GTO's' hoort in het Engels geen apostrof, en 'than' schrijf je als 'then' wanneer het om een opeenvolging van verschillende gebeurtenissen gaat. Maar goed, dat zijn details. Het gaat om het geheel, en het boek documenteert op deze wijze een rijke carrière in de autosportverslaggeving en -PR met een veelheid aan ervaringen. Ed Heuvink verstuurde het boek als relatiegeschenk voor de feestdagen aan bekenden, maar we kunnen ons zo voorstellen dat er via, via toch enkele exemplaren voor geïnteresseerden beschikbaar zijn.

Ed Heuvink: Trackside memories 1982-2018, McKlein, Engelstalig, gebonden in hardcover, geen ISBN

2 Boeken Trackside inside
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet