Diversen

Div: Drivestyle - waarmee we in 2018 onderweg waren

Autos Porsche Glockner
Open genieten op de Großglockner

De laatste serieuze roadtrip van het jaar voerde naar de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, opnieuw voor DTM en F3. Omdat ik naast deze site ondermeer ook voor RS Porsche Magazine schrijf, en er daar nog een uitgebreide reisreportage nodig was, viel de keuze al snel op Porsche, temeer omdat dat merk heel wat banden met Oostenrijk heeft. Bij de fabriek vond men mijn plan ook leuk en zo mocht ik op maandagochtend een rode 911 GTS Cabriolet ophalen voor een periode van een week. Dat zijn de leukere sessies.

Autos Porsche Taxacher
Topkok Simon Taxacher is ook een enorme autoliefhebber


Het eerste bezoek gold Kirchberg in Tirol, waar een bevriende kok, Simon Taxacher, een geweldig restaurant en een bijbehorend hotel heeft waar het zeer aangenaam toeven is, maar bovendien een erkende autogek is. Tijd om te rijden had hij niet, maar natuurlijk moest hij wel even de 911 bewonderen, voordat de voorbereidingen voor het culinaire spektakel van die avond in het restaurant 'Rosengarten' konden worden gestart. Diner en verblijf waren als altijd van uitzonderlijke klasse.

Autos Porsche Innsbruck
Half-illegale foto in het voetgangersgebied in het centrum van Innsbruck. Hier reed een Porsche 356 in juli 1948 voor het eerst in een race en won de klasse, de eerste zege voor Porsche in de autosport.

De route voerde vervolgens via de Reschen- en de Umbrailpas naar het Italiaanse Bormio, want voor de volgende ochtend stond de Stelvio op het programma. Tussen de wielrenners en de motorrijders door was het er prettig rijden, temeer omdat het, zeker na de overvloedige regenval van de vorige dag, inmiddels weer droog geworden was. Na de Stelvio volgde een afspraak in het Grödnertal (Val Gardena) in Südtirol, waarna we terugkeerden naar Oostenrijk voor een overnachting aan de voet van de Großglockner, de hoogste berg van de Alpenrepubliek.

Autos Porsche Glockner sticker
Vroeger plakten mensen vol trots zo'n sticker op hun auto als ze met hun Kever de Großglockner hadden bedwongen. Voor de foto konden we het ook met onze Porsche niet laten.

Die ochtend fotografeerden we eerst in Zell am See nog de nodige locaties met Porsche-connectie, van het landgoed van de familie Porsche via de Porsche-manege tot het voormalige hotel Porschehof, dat nu een andere naam draagt. Vervolgens leefden we ons uit op de Großglockner, ook een locatie met volop Porsche-historie. Heerlijk rijden, en een stuk rustiger dan de Stelvio, al willen we niet weten hoe het er 's zomers uitziet. Via Gmünd in Karinthië, waar het constructeurskantoor van Ferry Porsche na de Tweede Wereldoorlog werd voortgezet en waar in 1948 ook de eerste sportwagen onder de naam Porsche gebouwd werd, vervolgden we de reis via Schladming naar de Red Bull Ring. Ook daar deden we een lang weekeinde ons reguliere werk, waarna we op maandag een collega terugbrachten naar het vliegveld in München en de Porsche vervolgens retourneerden in Zuffenhausen.

Autos Porsche RBR
Bij de Red Bull Ring, de bestemming van onze laatste lange roadtrip van het jaar

Dat geeft een kleine impressie van de ritten die we dit jaar ondermeer ook voor de verslaggeving op deze site zoal maakten. Aan de kleurloze Hyundai's, KIA's, Fiats en Fords die we her en der als huurauto hadden, zullen we maar geen woorden vuil maken. Dat zijn transportmiddelen om van vliegveld naar circuit en hotel en weer terug te komen. Maar gelukkig zijn er ook auto's die het reizen leuk maken. Waarvan akte.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet