Diversen

Div: Drivestyle - waarmee we in 2018 onderweg waren

Autos Audi LeMAns
Audi SQ 5 voor Le Mans Classic

In juli waren we voor de tweede keer binnen enkele weken terug in Le Mans, ditmaal voor de klassieke variant, die eens in de twee jaar plaatsvindt. Ditmaal was een Audi SQ 5, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Audi-importeur Pon, het vervoermiddel, waarmee we comfortabel, vlot en veilig van en naar Le Mans kwamen.

Autos Audi RS5 2
Onze tijdelijke Audi RS 5 misstond op de parkeerplaats in Spa niet tussen de RS6'en en SQ 7's

Een week later werd de Audi-ervaring voortgezet met een RS 5, die van de fabriek kwam. Nardogrijs, flink snel, maar ook prima voor bezoeken aan ondermeer de DTM op Zandvoort, Europees GT4 in Spa en nog een week later het EK F3 en de 24-uursrace, wederom in de Ardennen. Voor de zoon van uw redacteur (zes jaar oud) is het een feest om in een auto te zitten waarop de schaal van de snelheidsmeter tot 300 loopt, en als vader – mits de omstandigheden dat toelaten – op de Duitse Autobahn af en toe ook wel eens een poging doet om daar in de buurt te komen.

Autos Audi RS5 3
Bij de traditionele parade met raceauto's op woensdagavond in Spa

Wat rustiger ging het er in augustus aan toe tijdens de rit naar Brands Hatch voor de DTM-races aldaar. De reis werd gemaakt met twee Duitse collega's en als je filetechnisch een beetje gunstig kunt rijden, is Brands Hatch met de auto heel goed te doen. We kregen een Mercedes-Benz E-Klasse Estate mee, een degelijke en comfortabele diesel waarin het heerlijk cruisen is. Diverse Duitsers in het DTM-circus die voor een vliegreis hadden gekozen, benijdden ons achteraf, toen er als gevolg van de zomerse chaos bij Lufthansa en Eurowings tal van vluchten geschrapt werden. Maar zoals bij zoveel dingen moet je ook hierbij een beetje geluk hebben: voor hetzelfde geld sta je ook met de auto ergens urenlang in de file.


Autos Mercedes
Comfortabel naar Brands Hatch per Mercedes-Benz E 220 d Estate

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet