Formula Regional European

Victor Martins verhuist naar MP Motorsport voor tweede seizoen in Eurocup Formule Renault

1545384078-mpmartins2


Het Franse racetalent Victor Martins heeft bij MP Motorsport getekend voor een tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault. Martins voegt zich bij het Nederlandse team na een debuutseizoen dat hem een vijfde plaats in de eindstand opleverde.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De 17-jarige coureur uit Parijs komt al vroeg in de winter over naar MP Motorsport. Zo heeft hij ruim voldoende tijd om aan het team te wennen. Martins' overstap komt na een veelbelovend eerste jaar in de klasse dat resulteerde in twee overwinningen, zes podiumplaatsen, twee poles en twee snelste ronden.

  1545384082-mpmartins3

"Het is geweldig dat ik al zo vroeg weet wat ik volgend jaar doe", aldus Martins. "Zo kan ik mezelf goed voorbereiden op mijn belangrijke tweede jaar in de Eurocup, vooral omdat we in 2019 overstappen op een nieuwe auto. Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint. Dat ik nu al zeker ben van mijn plannen, zal me helpen om in de voorbereiding al voorsprong op de concurrentie te nemen, want ik ga de hele winter met MP aan de slag. Ik verwacht dat we als team opnieuw vooraan kunnen meestrijden."

"Het is fantastisch nieuws dat Victor voor ons komt rijden in het Eurocup-seizoen 2019", aldus MP's teammanager Sander Dorsman. "Als rookie heeft hij uitzonderlijk gepresteerd. Vaak maakte hij het de meer ervaren coureurs moeilijk en wist hij ze zelfs diverse keren te verslaan. Ik ben ervan overtuigd dat we met Victor opnieuw voor zeges en de titel kunnen vechten, net zoals we in 2018 hebben gedaan."

  1545384074-mpmartins1


Het wordt Martins' derde jaar in de autosport, nadat hij in 2017 vanuit de karts promoveerde naar het Franse F4-kampioenschap. Zijn vier overwinningen, 11 podiumplaatsen, vijf poles en negen snelste ronden legden de basis voor zijn eerste seizoen in de Formule Renault. Daarin combineerde de Eurocup met diverse NEC-rondes. In het laatstgenoemde kampioenschap behaalde Martins nog eens twee overwinningen, vier podia, een pole en drie snelste ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet