DTM

DTM: Robin Frijns ook in 2019 voor Audi in DTM, volledig kader ongewijzigd

181219 DTM Audi
Deze zes rijders komen ook in 2019 voor Audi in actie: bovenste rij vlnr Loïc Duval, Jamie Green en Robin Frijns, onderste rij vlnr Mike Rockenfeller, René Rast en Nico Müller

Ook in 2019 is er weer een Nederlandse coureur in de DTM actief: Audi kondigde zojuist aan, dat de rijdersbezetting van de zes fabrieksauto's van het merk voor volgend jaar ongewijzigd blijft. Daarmee wordt ook de deelname van Robin Frijns aan de toonaangevende toerwagenserie in Europa voortgezet. De 27-jarige rijder uit Maastricht combineert het programma in de DTM met zijn verplichtingen in het ABB FIA Formule E-kampioenschap, waarin hij uitkomt voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing. Met zijn dubbele campagne, die mogelijk is omdat er geen evenementen van beide kampioenschappen samenvallen, gaat voor Frijns een lang gekoesterde wens in vervulling.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Frijns koesterde nimmer enige twijfel over de vraag of de belasting van een dubbel programma in DTM en Formule E voor hem niet teveel zou zijn. "Een paar jaar geleden had ik in de GT's ook zomaar twintig races, geen enkel probleem", verklaarde hij onlangs stellig. Audi-sportdirecteur Dieter Gass was wat minder zeker, maar zag uiteindelijk ook in dat ervaring met de komst van de nieuwe generatie DTM-auto's met turbomotoren een belangrijke factor is.

Robin Frijns, die in de DTM-wedstrijden zeker gedurende de tweede helft van het seizoen mooie dingen liet zien en de meeste inhaalacties in het veld produceerde, kijkt uit naar zijn tweede jaar in de DTM. "Vooral met de nieuwe turbomotoren, waardoor de auto's meer vermogen krijgen. Dat ligt me wel", aldus de Limburger. "En ook mooi dat we weer in Nederland rijden", stelt hij, verwijzend naar de Nederlandse DTM-ronde, die van 19 tot en met 21 juli op het TT-Circuit in Assen verreden wordt.

180826 DTM R1 Frijns podium
Robin Frijns eindigde het afgelopen seizoen twee keer op het podium in de DTM

Andermaal vormt Frijns een duo met de Zwitserse rijder Nico Müller onder regie van het Audi Sport Team Abt Sportsline uit het Beierse Kempten, dat ook het afgelopen seizoen al de beide Audi RS 5 DTM's voor Frijns en Müller aan de start bracht. Oud-kampioen Mike Rockenfeller rijdt wederom samen met de Fransman Loïc Duval bij het team Audi Sport Team Phoenix uit Meuspath bij de Nürburgring, terwijl René Rast en Jamie Green opnieuw een koppel vormen bij het Audi Sport Team Rosberg uit Neustadt an der Weinstrasse. Naast de zes genoemde fabrieksrijders en de drie teams brengt ook het Belgische Audi-klantenteam WRT komend seizoen twee Audi RS 5 DTM's van de nieuwste generatie aan de start. Het team van Vincent Vosse maakt zijn rijders op een later tijdstip bekend.

180826 DTM R1 Frijns Actie
De race op Misano was voor Frijns een van de hoogtepunten van het seizoen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet