Groeten uit ...

Div: Groeten uit München

181210 Groeten BMW MDM
Dennis Bus, Simon Knap, Max Koebolt en Mark Bus (vlnr) vielen namens MDM Motorsport in de prijzen

AUTOSPORT.NL was het afgelopen weekeinde onderweg in Zuid-Duitsland, want zowel Porsche Motorsport als BMW Motorsport hadden er hun jaarlijkse festiviteit ter gelegenheid van het einde van het seizoen. Bij BMW vormde zoals in de afgelopen jaren al te doen gebruikelijk het onderkomen van BMW Classic nabij het hoofdkwartier in München de locatie voor de ontvanst onder de titel 'BMW Motorsport Season Review', waarbij zoals altijd ook de plannen voor het komende seizoen uit de doeken werden gedaan. Daarover berichtten we al eerder op deze pagina, maar natuurlijk was er nog genoeg om ook van deze bijeenkomst een fotoimpressie te maken. En ook hier combineerden we de aanwezigheid in München met een bezoek aan het BMW Museum.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

181210 Groeten BMW hal

De opzet van de avond, gepresenteerd door Eve Scheer en Patrick Simon, bestond uit diverse gespreksrondes over achtereenvolgens DTM, WEC/IMSA en GT3, afgewisseld met de nodige culinaire heerlijkheden, en daarna de uitreiking van de prijzen voor de succesvolste rijders en teams in de BMW Sports Trophy, het klassement voor privérijders, dat dit jaar voor de 57e maal werd uitgeschreven en opnieuw ruim 700 deelnemers trok.

181210 Groeten BMW Hooydonk

Zo'n evenement is ook altijd een uitstekende gelegenheid om weer eens bij te praten met bekenden, zoals hoofdontwerper Adrian van Hooydonk van de BMW Group (links), die aankondigde in september komend jaar zeker weer van de partij te zijn bij de Historic Grand Prix Zandvoort. Naast hem op de foto Tom Plucinski (midden), hoofd communicatie van BMW USA, en Benjamin Titz, bij de BMW Group verantwoordelijk voor Design-, Innovatie- en Motorsportcommunicatie.

181210 Groeten BMW hoofdgerecht

Het smaakte uitstekend.

181210 Groeten BMW Wittmann

Grappig was de keuze van de witte wijn, een Riesling die de naam 'Wittmann' droeg, evenals een van de BMW-fabriekscoureurs in de DTM.

181210 Groeten BMW Sportpokal

Vroeger heette de competitie voor BMW-privérijders 'Sportpokal', sinds een aantal jaren is 'Sports Trophy' de officiële aanduiding. Het trio Christopher Brink, Danny Brink en Philip Leisen, dat met een BMW van het Pixum Team Adrenalin Motorsport de kampioenstitel won in de Duitse VLN-serie, ging met de hoofdprijs aan de haal. Achter dit trio eindigde Max Koebolt, vorig jaar winnaar, ditmaal als vierde. Omdat hij naast zijn GT4-successen ook nog enkele GT3-races in Italië reed, stond Koebolt een plaats hoger dan zijn MDM Motorsport-teamgenoot Simon Knap in de eindstand. Het team van Dennis en Mark Bus werd achtste in de eindstand van het teamklassement.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet