GT

GT: PROsport Aston Martin met Maxime Martin en Daniel Keilwitz in ADAC GT Masters

De eerste rijderscombinatie van het PROsport Team is bekend. Aston Martin fabrieksrijder Maxime Martin(32) en Daniel Keilwitz(29) zullen voor het team van Christoph Esser een combinatie vormen. De combinatie voor de tweede auto is nog niet bekend.


VantageGT3 Prosport

Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/PR

PROsport Aston Martin met Maxime Martin en Daniel Keilwitz in ADAC GT Masters
Maxime Martin keert na een jaar afwezigheid weer in 2019 op de Duitse circuits terug. Onze zuiderbuur startte in 2012 voor het laatst in de ADAC GT Masters en kwam vervolgens vier jaar lang tot eind 2017 voor BMW in de DTM uit. Met BMW behaalde hij vijf overwinningen. Voor dit seizoen stapte hij naar Aston Martin in het WEC over. Daniel Keilwitz is tot op heden met maar liefst 22 overwinningen de meest succesvolle ADAC GT Masters rijder. In 2013 behaalde hij voor Callaway de titel.

2018 Vantage GT3 Audi, BMW en Mercedes gaan het zwaar krijgen in 2019

Maxime Martin is benieuwd over zijn comeback in Duitsland: "Ik verheug me erg op het seizoen 2019 met het team van PROsport Performance. Een team met aanzien en de ADAC GT Masters is een sterk kampioenschap. Wij zijn goed voorbereid en kunnen zeker naar de titelstrijd vooruitzien. De samenwerking met Daniel is spannend voor het team omdat hij zeer veel ervaring heeft en weet hoe dat je titels moet winnen. Ik denk dat we een samen een zeer competitief vormen. Ik verheug mij op mijn comeback in de ADAC GT Masters. Ik heb ervan genoten toen ik daar in 2012 reed. Ken alle circuits en ik hou ervan om in Duitsland te racen. Dit wordt Fun."

2018 Keilwitz
Daniel Keilwitz. Onomstreden de meest ervaren ADAC GT Masters coureur.

Daniel Keilwitz verheugt zich eveneens op deze nieuwe uitdaging. "Ik ben erg gelukkig om een deel van dit nieuwe project te mogen vormen. Aston Martin staat voor resultaat in de autosport. PROsport Performance is enorm gemotiveerd en Maxime Martin is een extreem snelle GT3 rijder. Dit is een sterk pakket en ik kan nauwelijks tot de eerste wedstrijd wachten. Na negen succesvolle jaren bij hetzelfde team doorgebracht te hebben verheug ik mij op deze nieuwe uitdaging en op de mogelijkheid mijn ervaring mee te kunnen brengen. In mijn opinie is de ADAC GT Masters een van 's werelds sterkste GT kampioenschappen. En de komst van de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 betekent een welkome aanvulling" aldus Keilwitz.

2018 Martin 1
Martin brengt enorm veel ervaring mee.

Christoph Esser van PROsport Performance: "Maxime Martin en Daniel Keilwitz vormen een sterke combinatie met veel ervaring in de GT3 en de ADAC GT Masters. En dit gaat ons in deze fel gestreden competitie zeker verder helpen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet