NASCAR

NASCAR: Kurt Busch definitief met Monster Energy naar Chip Ganassi

Met zijn persoonlijke sponsor Monster Energy stapt Kurt Busch zoals verwacht naar het team van Chip Ganassi over. De bekendmaking kwam enkele dagen nadat Busch zijn vertrek bij Stewart Haas Racing aankondigde. Voor Busch betekent het een eenjarig contract met de optie van verlenging.

Tekst Willem J. Staat
Foto' Chip Ganassi Racing

nascar-chipganassi-kurtbusch-2019-chevrolet-annonce-2018
Kurt Busch stapt van de Stewart Haas Ford over naar de Ganassi Chevrolet Camaro ZL 1

Kurt Busch definitief met Monster Energy naar Chip Ganassi
Enkele dagen nadat Busch zijn vertrek bij SHR aankondigde kwam de mededeling dat hij bij het team van Chip Ganassi definitief de plek van Jamie McMurray gaat innemen.

Kurt Busch: "Ik ben er trots op dat ik nu van het team van Chip Ganassi deel mag uitmaken. Met Monster Energy op het hoogste niveau deelnemen en races winnen. Daar doen wij het voor. De vooruitdenkende benadering van Ganassi is de reden dat ik overgestapt ben. Laten we genieten en races winnen."

Teameigenaar Chip Ganassi: " Wij hebben het geluk gehad om bij Chip Ganassi Racing in de diverse takken van autosport grote coureurs gehad te hebben en Kurt Busch hoort daar zeker bij. Een voormalig NASCAR kampioen en Daytona 500 winnaar waarvan ik overtuigd ben dat hij een brandend verlangen heeft om races te winnen en voor het kampioenschap te gaan. En om met een sponsor als Monster Energy samen te werken maakt het nog opwindender."

Mitch Covington vice President Sports Marketing Monster Beverage Co. :" Bij Monster Energy is men enorm verheugd om samen met Kurt Busch bij Ganassi Racing aan boord te komen. Kurt is nu een aantal jaren Monster atleet en wij zijn erg verheugd dat hij naar een ander sterk team verhuist. Ik ben ervan overtuigd dat Kurt veel races gaat winnen en we samen gaan genieten."

Kurt Busch heeft 30 Cup races gewonnen, waaronder de titel in 2004. Ook nam hij aan de Indianapolis 500 en NHRA Melle Yello Drag Racing Series in het verleden deel.Chip Ganassi bevestigde dat Jamie McMurray aan zijn team verbonden blijft. Alleen in welke hoedanigheid is nog niet geheel duidelijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet