NASCAR

NASCAR: Kurt Busch verlaat Stewart Haas Racing

Kurt Busch maakte via de sociaal media bekend dat hij Stewart Haas Racing definitief gaat verlaten. Wel wordt zijn naam inmiddels met een ander team in verband gebracht. 

2018 Darlington

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kurt Busch verlaat Stewart Haas Racing
Kurt Busch kwam de afgelopen vijf jaar voor het team van Stewart Haas Racing uit en behaalde in die periode maar liefst 11 poles, 6 overwinningen, 90 top 10 resultaten, 37 top 5 resultaten en reed 1900 rondes aan de leiding.

"Het staat helaas niet in de kaarten dat ik mag blijven maar ik kijk nu al uit naar nieuwe toekomstmogelijkheden. Maar ik heb andere ambities en er zijn mensen zoals Ashley, mijn vrouw en dingen die je als gezin wilt doen. Afwachten wat er gaat gebeuren" aldus Busch.

In het seizoen 2018 behaalde vijf maal de pole, scoorde één overwinning op Bristol en reed 22 maal in de Top 10. Busch behaalde de Playoffs maar werd in de voorlaatste wedstrijd geëlimineerd. 2019 zou eventueel het 19e NASCAR seizoen van Busch kunnen worden. Volgens het geruchtencircuit lopen er onderhandelingen met het team van Chip Ganassi waar Kurt als mogelijke opvolger van Jamie McMurray in de picture is.

Kurt Busch
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet