Diversen

Div: Speciale onderscheiding voor Jean Todt

181202 Todt
FIA-president Jean Todt kreeg een speciale onderscheiding van het Duitse blad AutoBild Motorsport

Het is een goede traditie dat de twee Duitse bladen AutoBild Motorsport en AutoBild Sportscars op de eerste avond van de Essen Motor Show de jaarlijkse 'Race Night' organiseren, een gelegenheid waarbij iedereen die iets betekent in de autosport of -branche elkaar in een plezierige ambiance kan treffen. Er worden ook de nodige prijzen uitgereikt: enerzijds de jaarlijkse prijzen voor tuning- en serieproductieauto's van AutoBild Sportscars en anderzijds de sportieve onderscheidingen van AutoBild Motorsport. Zo werden ondermeer René Rast en Marijan Griebel gehuldigd als respectievelijk Duitse circuit- en rallycoureur van het jaar, David Schumacher als talent van het jaar en was er de dit jaar nieuw ingevoerde Elektro-prijs voor Abt, Audi Sport en Schaeffler als de drie pijlers onder het gelijknamige Formule E-team. Een speciale onderscheiding was er vor FIA-president Jean Todt, die een prijs kreeg uitgereikt voor zijn levenswerk. Lamborghini-CEO Stefano Domenicali, die jarenlang met Todt werkte bij Ferrari en later bij de FIA, hield de bijbehorende lofrede.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 december 2018 22:01

  David Schumacher talent van het jaar? Hij was beste rookie in de ADAC F4, overigens zonder een podium. Moet er weer een nieuwe Schumi in de markt worden gezet? LOL

  • 9
  • 0
   
  René de Boer 02 december 2018 22:41

  Zoals een Duitse collega terecht opmerkte: "Er zijn absoluut betere talenten, maar die heten niet Schumacher." Het allerbeste was de aankondiging van David Schumacher, waarin ronkend vermeld werd dat hij in zijn eerste seizoen 'auf Anhieb' (dus bij de eerste poging) de F4-rookie-titel behaalde. Laat ik nou in ruim een kwart eeuw autosportjournalistiek altijd gedacht hebben dat iedere winnaar van een rookie-titel dat in zijn eerste seizoen doet, want anders is het per definitief geen rookie meer.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 december 2018 10:33

  David mocht in de vier laatste races van de Euroformula Open aanschuiven: 12e, 8e, 4e, 4e. Voor wat het waard is. Denk dat zijn achternaam hem meer last als lust oplevert. Er wordt al geschreven: "David Schumacher im Renntempo Richtung Formel 1."

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet