GT

GT: Turkse overwinning in tweede kwalificatierace FIA GT Nations Cup

Turkey FIAGTNationsCup DirkBogaerts

De tweede kwalificatierace voor FIA GT Nations Cup in Bahrein is gewonnen door Ayhancan Güven en Salih Yoluc. Team Turkey pakte bij de start van de race de leiding en stond deze niet meer af. De winnaars van gisteren, Charles Weerts en Mike den Tandt, kwamen niet verder dan de 16e plaats. Team Turkey start later vandaag vanaf pole in de hoofdrace.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: SRO Motorsports Group

De gisteren als tweede gefinishte Turkse Mercedes begon de race vanaf de derde plaats, maar kon al in de eerste bocht de leiding nemen. Charles Weerts, gisteren namens België nog winnaar, kwam slecht weg en spinde nadat hij werd aangetikt. Vanaf het moment dat het duo Ayhancan Güven en Salih Yoluc de leiding had genomen kwam deze nooit echt meer in gevaar en na een uur werd de Mercedes-AMG GT3 dan ook als eerste afgevlagd.

Weerts knokte zich na het desastreuze begin van de wedstrijd terug naar voren en lag voor de rijderswissel al weer in de top 10, maar een lekke band in het tweede deel van de race zorgde toch nog voor grote teleurstelling bij het Belgische team. Brokstukken van de band leverden bovendien een safety car op, waardoor het veld weer enigszins ineen schoof.

Bij de herstart probeerde Jean-Luc Beaubelique met zijn Mercedes een aanval op de leider in te zetten, maar de Fransman spinde en viel ver terug. De pech van Frankrijk en België leverde Team UK een podiumfinish op. Chris Buncombe kwam net tekort voor de overwinning en eindigde op 1,9 seconden achter Yoluc. Het Duitse team eindigde als derde, voor de Russische Ferrari.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet