GT

GT: Team Belgium wint eerste kwalificatierace FIA GT Nations Cup

Belgium FIAGTNationsCup DirkBogaerts

Mike den Tandt en Charles Weerts zijn de eerste dag van de FIA GT Nations Cup op het Bahrain International Circuit sterk begonnen. De Belgische coureurs waren met de door WRT ingezette Audi R8 LMS het snelste in de kwalificaties en wisten ook zonder problemen de eerste kwalificatierace te winnen. Team Belgium had na een uur bijna 25 seconden voorsprong op de Team Turkey Mercedes-AMG GT3 van Salih Yoluc en Ayhacan Güven. Piergiuseppe Perazzini en Matteo Cressoni eindigden met de Team Italy Ferrari 488 GT3 als derde.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: SRO Motorsports Group - Dirk Bogaerts

De eerste FIA GT Nations Cup kwalificatierace begon goed voor pole-setter Den Tandt. De Belg wist de leiding te behouden, terwijl achter hem de als tweede gestarte Chris Buncombe rond ging nadat hij werd aangetikt door de Team Thailand Ferrari. De Team UK Ferrari werd vervolgens geraakt door de Team Denmark en Team Sweden auto's. De Deense auto kon niet meer verder en een safety car was het gevolg.

Na de herstart en de rijderswissel wist geen van de andere 17 deelnemende teams de Team Belgium Audi onder druk te zetten en het was uiteindelijk Charles Weerts die na 27 ronden als winnaar over de streep kwam, op 24.855s gevolgd door Güven. Chris Buncombe kwam na de herstart sterk terug en lag zelfs even op de derde plaats, maar uiteindelijk moesten hij en teamgenoot Chris Froggatt toezien hoe de Team Italy Ferrari de strijd om de derde plaats wist te winnen.

Morgenochtend om 11:15 Nederlandse tijd zal de tweede kwalificatierace van start gaan. De hoofdrace staat om 17.30 op het programma. Daarnaast zullen ook de GT4 teams morgen hun races afwerken. De eerste GT4 International Cup wedstrijd, met onder andere Milan Dontje en Luc en Liesette Braams, begint om 8 uur Nederlandse tijd. De tweede race is om 12.45, terwijl de finale race begint om 15.45. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet