Sportscars

Sportscars: Fernando Alonso wordt teamgenoot Renger van der Zande in Daytona

181127 IMSA Zande
De Konica-Minolta-WTR-Cadillac DPi met ondermeer Renger van der Zande eerder dit jaar in Daytona

"Ik mag niks zeggen", zegt Renger van der Zande eerlijk als we hem bellen voor een reactie op het nieuws dat Fernando Alonso en Kamui Kobayashi volgend jaar zijn teamgenoten worden voor de Rolex 24 at Daytona, de openingswedstrijd van het seizoen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Maar goed, Sportscar365.com meldt het, dus dan kun je er gevoeglijk van uitgaan dat het zo is. Met Van der Zande en Jordan Taylor als de reguliere rijders in de Konica-Minolta Cadillac DPi en Alonso en Kobayashi als versterking voor Daytona heeft Wayne Taylor Racing wel een heel sterk kwartet aan boord. Naar verluidt volgt morgen de officiële aankondiging.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: IMSA

Afgelopen weekeinde reed Alonso zoals bekend in Abu Dhabi zijn laatste Formule 1-Grand Prix, gevolgd door de autoruil met NASCAR-rijder Jimmie Johnson, afgelopen maandag op het circuit van Sakhir in Bahrein. Nu is de Spanjaard echter officieel Formule 1-coureur-af en kan hij zich gaan richten op zijn droomwens, het winnen van de 'triple crown' (Monaco, Le Mans en de Indy 500). Monaco en Le Mans heeft hij al op zijn palmarès, de Indy 500 staat voor mei volgend jaar weer op zijn kalender. Vorige week werd al bekend dat hij in Indy met "een General Motors-product" gaat rijden – voor zijn WEC-opdrachtgever Toyota ongetwijfeld minder beladen dan langgenoot en aartsrivaal Honda.

Die General Motors-connectie lijkt nu ook voortzetting te vinden voor de 24 Uur van Daytona, waaraan Alonso in januari van dit jaar voor het eerst deelnam met een LMP2 van het United Autosports-team. Voor de editie 2019 maakt hij de overstap naar een DPi-prototype, een logische beslissing vanwege de op handen zijnde splitsing tussen de DPi's en de LMP2's. De General Motors-link in het verhaal zijn dan de Cadillac-motoren, die het team van Wayne Taylor Racing gebruikt. Naast Alonso wordt ook de komst van diens Toyota-teamgenoot Kamui Kobayashi naar Wayne Taylor Racing voor Daytona gemeld.

Van der Zande zorgde samen met teamgenoten Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay medio oktober bij de IMSA-seizoensfinale 'Petit Le Mans' op Road Atlanta voor de eerste en enige IMSA-overwinning van het seizoen voor Wayne Taylor Racing. In 2017 werd het team glansrijk IMSA-kampioen, mede dankzij de overwinning in Daytona, toen met een andere autosportheld, meervoudig NASCAR-kampioen Jeff Gordon, in de rijdersbeztetting.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet