Formule 1

NASCAR/F1: Jimmie Johnson heeft trek in meer na McLaren run

De autoruil tussen Jimmie Johnson en Fernando Alonso in Abu Dhabi heeft er toe geleid dat Johnson nog meer trek in een eenzitterzitje heeft gekregen. Het is de zevenvoudige Cup-kampioen uitstekend bevallen. De 43-jarige Johnson was slechts 2/10e langzamer dan Fernando Alonso.

2018 Alonso Johnson

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Hendrick Motorsports

Jimmie Johnson heeft trek in meer na McLaren run in Abu Dhabi duidelijk trek in meer. Aanvankelijk had Johnson wat aanpassingsmoeilijkheden met zijn helm en ogen maar wilde niet stoppen. Nadat Johnson zijn draai had gevonden liet hij een tijd van 1.40.462 noteren terwijl Alonso 1.40.204 op de klokken had gebracht.

Johnson erkende dat hij in het verleden meermaals door diverse partijen benaderd was om aan de Indy 500 deel te nemen, maar geen grote fan was van dit soort auto's op de ovals. Na de McLaren test verklaarde Johnson het volgende: " Ik ben bepaald niet enthousiast over de snelle ovals maar ik denk dat ik met mijn status en connecties zeker wel iets voor elkaar kan krijgen om wat roadcourses te rijden. Ik ben zeker nog niet afgeschreven en ik hoop nog wat sportscar races zoals 24U Daytona te kunnen doen. Daar sta ik zeker voor open."

Een overstap van Fernando Alonso naar NASCAR moet sinds gisteren wel uitgesloten worden geacht. Misschien dat de Spanjaard ooit een wedstrijd voor de fun doet, maar een volledig kampioenschap is niet aan de orde.

Fernando Alonso: "Ik was nogal ver van een goede ronde verwijderd. De rijstijl was niet geheel duidelijk om een goede ronde af te leggen. Ik vond dat ik met het remmen behoorlijk veel problemen had. Vanwege de stalen remmen en het gewicht vertraagt de auto nauwelijks En die gedragen zich anders tot hetgeen dat ik gewend ben. Met de banden, de tractie en de enorme hoeveelheid pk's zijn in de eerste/tweede versnelling nogal moeilijk onder controle te houden. Zelfs in de derde versnelling heb je nog doordraaiende wielen." Wel wordt na gisteren waarschijnlijk geacht dat Alonso en Johnson voor de komende 24U van Daytona samen een combinatie gaan vormen.

2013 McLaren

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 november 2018 10:43

  Nietszeggend, just fun! Bahrein i.p.v. Abu Dhabi.

  • 0
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 27 november 2018 10:50

  Is aangepast. Dank

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 november 2018 10:52

  Die rondetijden zeggen helemaal niets. Alonso reed dit voorjaar tijdens de GP van Bahrein 1.34 in zijn snelste raceronde. LOL

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 27 november 2018 12:19

  @Anonieme gebruiker. Wat de rondetijden betreft. Het gaat hier om een McLaren-chassis uit 2013. Dus dit is met 2018 al niet te vergelijken. Bovendien waren betrokkenen behoorlijk onder de indruk over het feit dat Johnson zich zo snel aan deze auto aanpaste terwijl Alonso de grootste moeite met de NASCAR auto had.En daar blijft het bij. Als je nog nooit met een dergelijke auto hebt gereden is dit voor beide partijen best wel slikken. Dit was overigens de derde car swap met een NASCAR rijder.. Eerder deed Jeff Gordon dit met Montoya en later Tony Stewart met Hamilton.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet