Formule 3

Formule 3: Oud Carlin F3 coureur Richard Phillipe overleden

Gisteren filterde het nieuws door dat oud Carlin F3 coureur Richard Phillippe bij een helicopter crash in de Dominicaanse Republiek eind vorige week om het leven is gekomen. Phillippe werd slechts 28 jaar oud.

2008 Masters
2008 Masters winnaar Jules Bianchi en Richard Phillippe op Zolder. Eigenlijk een trieste foto. Exact tien jaar later zijn beiden op veel te jonge leeftijd van ons heengegaan.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Oud Carlin F3 coureur Richard Phillippe overleden
Oud Masters Nations Cup winnaar Richard Phillippe is eind vorige week bij een helicopter crash in de Dominicaanse Republiek om het leven gekomen. Naast Phillippe kwamen ook zijn grootvader, twee vrouwelijke passagiers en de piloot om he leven. Op ruim 30 kilometer van de plek van bestemming verloor men het radiocontact. De Fransman was in 2005 de eerste Amerikaanse Formule BMW Junior kampioen. Daar versloeg hij grootheden als Simon Pagenaud, James Hinchcliffe en Graham Rahal.

2008 Hockenheim


Vervolgens kwam hij in de Champcar Formule Atlantic, EK F3, WSR by Renault, en Indy Lights uit. Na een crash van zijn oudere broer Nelson op Sonoma 2009 zette Phillippe een streep onder zijn carrière maar hield nog steeds contact met de racewereld. Volgens de Australiër James Davison overweeg hij op termijn een comeback in de sportscars. Die had nog geregeld contact met de familie Phillippe. Belangrijkste wapenfeit in de carrière van de Fransman was het winnen van de Nations Cup voor Frankrijk met Jules Bianchi tijdens de Zandvoort Masters op Zolder in 2008.

2008 Norisring

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Dirk 27 november 2018 13:41

    Pfoe, bizarre foto van de Masters of F3...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet