Formule 3

F3: Sophia Flörsch vandaag naar huis

181126 Floersch

Ruim een week na haar misselijkmakende crash tijdens de Formule 3-Grand Prix van Macau komt de Duitse rijdster Sophia Flörsch nu met goed nieuws. Via haar Facebook-pagina meldt ze dat ze vandaag naar huis vliegt. "Ik ben heel blij om de komende dagen mijn familie en vrienden weer te zien", schrijft Flörsch. "Ik ben nog steeds overweldigd door alle steun die ik van jullie als fans van over de hele wereld heb gekregen."

Tekst: René de Boer
Foto: FIA EK F3/Thomas Suer

Flörsch spreekt haar dank uit aan "alle mensen in Macau, in het bijzonder de mannen in het ziekenhuis en alle fantastische zusters". Direct na haar ongeval werd de rijdster overgebracht naar het Conde de São Januarío General Hospital in Macau, waar ze vorige week maandag urenlang geopereerd werd.

Ook Dr. Andrea Ceccarelli, de oprichter van de in autosportkringen vermaarde 'Formula Medicine'-organisatie in het Italiaanse Viareggio, wordt expliciet bedankt, evenals HWA en Mercedes-AMG, die ervoor zorgden dat Ceccarelli na het ongeval bij Flörsch in Macau kon blijven en de nodige medische bijstand kon leveren.

"Ik heb op 18 november in Macau mijn tweede geboortedag beleefd", schrijft Flörsch, die aanstaande zaterdag echt jarig is en dan haar 18e verjaardag viert. "Nu begint een nieuw hoofdstuk en ik kan niet wachten totdat het van start gaat."

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Patrick84 26 november 2018 11:20

  Beste nieuws van vandaag! Het zal een lange weg worden voor ze weer volledig hersteld is.... Maar kijk al uit naar haar terugkeer

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 november 2018 11:23

  Goed om te horen dat het de goede kant op gaat.

  • 0
  • 14
   
  Anonieme gebruiker 26 november 2018 12:54

  Wat een sensatie journalistiek zeg. Had werkelijk nog nooit iemand van dat meisje gehoord en nu kent heel Nederland haar. Wat een onzin.

  • 7
  • 0
   
  Patrick84 26 november 2018 17:32

  Tja Anonieme gebruiker...... Of je bent autosport fan of je kijkt autosport door Max Verstappen! Ik gok dat jij tot de laatste categorie behoort ;) Ik volg Sophia al vanaf het moment dat zij als 14 jarige een overwinning boekte in de Ginetta Juniors!

  • 0
  • 6
   
  Anonieme gebruiker 26 november 2018 20:02

  Lul maar raak.

  • 3
  • 0
   
  Michael Breedijk 26 november 2018 23:46

  Goed nieuws dat ze naar huis mag en hoop dat ze verder geheel hersteld. Tot haar klapper in Macau kende ik haar niet. Niet omdat ik alleen de F1 volg, maar omdat ik naast F1 vooral Nascar en GT's volg. Heel de wereld kent haar nu door de klap en daar kan ze niks aan doen. Goede berichten zijn dan geen onzin en ook niet dat er aandacht aan gegeven wordt. Het is gewoon meeleven met iemand die waarschijnlijk net als de meeste mensen hier gewoon van racen houdt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet