Formule 3

GP3 Series: MP Motorsport heet Jehan Daruvala in Abu Dhabi welkom in derde GP3-auto

1542779012-daruvalamp2


Jehan Daruvala zal in Abu Dhabi tijdens het afscheidsweekend van de GP3 Series de derde GP3-auto van MP Motorsport besturen. De 20-jarige Indiase coureur, die direct doorreist na zijn deelname aan de Grand Prix van Macau, maakt dit weekend op het Yas Marina-circuit zijn GP3-debuut.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Daruvala stapt in bij het Nederlandse team na een seizoen in het Europees F3-kampioenschap. Daarin boekte hij één overwinning, één pole en vijf podiumplaatsen. In het laatste GP3-weekend van het seizoen wordt hij de teamgenoot van de Nederlander Richard Verschoor en de Canadees Devlin Defrancesco. De Indiër is al bekend met MP Motorsport en het circuit van Yas Marina omdat hij met MP deelnam aan de GP3-eindejaarstest van 2017.

"Na mijn 2017-test is het goed om meer GP3-ervaring op te doen voor het seizoen 2019", aldus Daruvala. "Ik ben blij dat MP mij daartoe de kans heeft gegeven. Het is een drukke novembermaand voor mij, met Abu Dhabi direct na Macau, maar dat is alleen maar goed!"

1542779007-daruvalamp1


"Ik heet Jehan van harte welkom in ons GP3-team voor het laatste weekend in de negenjarige geschiedenis van de klasse voordat we in 2019 doorstromen naar het geheel vernieuwde FIA F3", aldus Sander Dorsman, teammanager van het MP. "Ik ben er zeker van dat Jehan goed uit de voeten kan met Richard en Devlin en ons zal helpen om met een goed resultaat afscheid te nemen van de GP3."

Nadat hij in 2014 derde werd in het CIK-FIA World Karting Championship, stapte Daruvala het jaar erop over naar de autosport. Hij werd vijfde in de NEC Formule Renault 2.0 van 2015 en tweede in de Toyota Racing Series van 2016. Hij begon 2017 met een overwinning in de Grand Prix van Nieuw-Zeeland (Toyota Racing Series). Vervolgens debuteerde hij in het Europees F3-kampioenschap. Daarin werd hij zesde met één overwinning, één pole en in totaal drie podiums. In zijn tweede FIA F3-seizoen in 2018 kopieerde Daruvala die resultaten en voegde daar twee podiums en een snelste ronde aan toe.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet