Formule 3

F3: Operatie Sophia Flörsch geslaagd

181119 F3 Floersch
Sophia Flörsch in de Van Amersfoort Racing-Dallara-Mercedes in Macau

Sophia Flörsch, de 17-jarige Duitse rijdster die gisteren zwaar crashte in de Formule 3-race in Macau, onderging vandaag een zeven uur durende operatie aan haar gebroken wervel. Via haar eigen Twitter-account werd gemeld dat de operatie goed verliep. "Het medisch team werkt met opzet langzaam om risico's te vermijden", werd uitgelegd. De Britse journalist Jonathan Noble van het weekblad Autosport, die ook voor het organisatiecomité van de Macau Grand Prix werkt en nog ter plekke is, bericht over een persconferentie na afloop van de operatie, waarin de artsen verklaarden dat de vitale functies werkten en dat ze haar ledematen kan bewegen. Flörsch blijft in ieder geval nog enige tijd in het Conde S. Januario General Hospital in Macau, waar ze gisteren na de crash direct werd opgenomen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De Japanse rijder Sho Tsuboi, die eveneens bij het ongeval betrokken was, mocht het ziekenhuis gisteravond alweer verlaten. De Japanse fotograaf Hiroyuki Minami is ook uit het ziekenhuis ontslagen. De Chinese fotograaf Chan Weng Wang, die een gescheurde lever opliep, moet naar verwachting nog tien dagen in het ziekenhuis blijven. Baancommissaris Chan Cha, die enkele snijwonden en een gebroken kaak aan het incident overhield, mag over drie tot vier dagen weer naar huis.

Natuurlijk baarde het ongeval overal veel opzien. Lokale kranten in Macau besteedden vanmorgen hele pagina's aan het voorval en ook vanuit andere werelddelen werd er verslag gedaan van het gebeurde. "Zelfs 'Good Morning America' heeft gebeld", meldde teambaas Frits van Amersfoort in gesprek met AUTOSPORT.NL.

Krant 340
In Macau was het ongeval vanmorgen voorpaginanieuws

In een afsluitend communiqué benadrukte de organisatie van de Macau Grand Prix dat de Formule 3-race wordt georganiseerd in samenwerking met de FIA, dat het circuit aan alle door de FIA en de mondiale motorsportfederatie FIM gestelde eisen voldoet en dat de FIA het circuit voorafgaand aan ieder evenement inspecteert.

Reacties

  • 5
  • 7
   
  Rob Petersen 20 november 2018 09:43

  Dat de FIA de baan heeft goedgekeurd zegt tegenwoordig niet zo veel meer. Money rules as never before. Een normaal denkend mens zou motoren en formule wagens daar nooit laten racen. GT's en TCR hebben veel meer bescherming. dus....

  • 8
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 20 november 2018 10:38

  Beste Rob Petersen, dit is gelukkig een circuit waar rijders van genieten en bezoekers plezier hebben. Een jaarlijks hoogtepunt op de raceagenda. Het circuit is super beveiligd, ook al vinden er veel blikschade crashes plaats. Gelukkig zijn niet alle circuits onder handen genomen door ambtenmaar Herman Tylke. Die circuits zijn allemaal doodsaai en slaapverwekkend Wat de VAR rijdster overkwam is exceptioneel en niet typisch voor het circuit. Bekijk de bizarre beelden maar. Shit happens.. Laten we nog wel een beetje het racen blijven promoten en maak niet van deze sport ook een ambtenaren business, met nul risico. Opzouten... Ronald van der Zande , we love testing the limits......

  • 0
  • 0
   
  Dirk 20 november 2018 12:32

  Dit ongeluk laat ook zien hoe ongelofelijk veilig de huidige formule wagens zijn, dit had ik 10 jaar geleden niet willen zien gebeuren...

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 november 2018 12:53

  Dank Rob voor je commentaar. Fijn dat er mensen als jij af en toe nog iets zinnigs zeggen. Zie je vast wel weer een keer op Zandvoort.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 november 2018 21:16

  Allemaal dankzij de 'Herman Tilke' Curbstone. Als je goed kijkt op foto's en slow motion materiaal van de crash, wordt de auto gelanceerd door de blauwe hoge curbstone. Als deze er niet was geweest (zoals voorgaande jaren) was ze nooit gelanceerd.

  • 1
  • 0
   
  TheNextGeneration 20 november 2018 23:10

  Dan had je alleen wel een doodsklap in de zijkant van Tsuboi gehad.. Een beetje zoals Sato en Heidfeld destijds. Zou dat beter zijn afgelopen voor de rijders? Dat is speculeren, en niet perse het meest nuttige. Een ongeluk als deze is wat mij betreft een freak-accident wat in feite overal kan gebeuren. Op Zandvoort hebben we grote betonnen blokken naast de baan staan, je moet er ook niet aan denken dat je daar met een raceauto tegenaan vliegt... En zo kan je nog wel even doorgaan. Je kan nooit op álles voorbereid zijn, helaas. Belangrijkste is dat ze het relatief goed maakt, hopelijk gaat haar herstel spoedig!!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet