Formule 3

F3: Operatie Sophia Flörsch geslaagd

181119 F3 Floersch
Sophia Flörsch in de Van Amersfoort Racing-Dallara-Mercedes in Macau

Sophia Flörsch, de 17-jarige Duitse rijdster die gisteren zwaar crashte in de Formule 3-race in Macau, onderging vandaag een zeven uur durende operatie aan haar gebroken wervel. Via haar eigen Twitter-account werd gemeld dat de operatie goed verliep. "Het medisch team werkt met opzet langzaam om risico's te vermijden", werd uitgelegd. De Britse journalist Jonathan Noble van het weekblad Autosport, die ook voor het organisatiecomité van de Macau Grand Prix werkt en nog ter plekke is, bericht over een persconferentie na afloop van de operatie, waarin de artsen verklaarden dat de vitale functies werkten en dat ze haar ledematen kan bewegen. Flörsch blijft in ieder geval nog enige tijd in het Conde S. Januario General Hospital in Macau, waar ze gisteren na de crash direct werd opgenomen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De Japanse rijder Sho Tsuboi, die eveneens bij het ongeval betrokken was, mocht het ziekenhuis gisteravond alweer verlaten. De Japanse fotograaf Hiroyuki Minami is ook uit het ziekenhuis ontslagen. De Chinese fotograaf Chan Weng Wang, die een gescheurde lever opliep, moet naar verwachting nog tien dagen in het ziekenhuis blijven. Baancommissaris Chan Cha, die enkele snijwonden en een gebroken kaak aan het incident overhield, mag over drie tot vier dagen weer naar huis.

Natuurlijk baarde het ongeval overal veel opzien. Lokale kranten in Macau besteedden vanmorgen hele pagina's aan het voorval en ook vanuit andere werelddelen werd er verslag gedaan van het gebeurde. "Zelfs 'Good Morning America' heeft gebeld", meldde teambaas Frits van Amersfoort in gesprek met AUTOSPORT.NL.

Krant 340
In Macau was het ongeval vanmorgen voorpaginanieuws

In een afsluitend communiqué benadrukte de organisatie van de Macau Grand Prix dat de Formule 3-race wordt georganiseerd in samenwerking met de FIA, dat het circuit aan alle door de FIA en de mondiale motorsportfederatie FIM gestelde eisen voldoet en dat de FIA het circuit voorafgaand aan ieder evenement inspecteert.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet