24H Series

24H Series: Hankook 24H COTA (16-18 november) sluit Championship of the Continents af

Start 24H COTA 2017


Gestart in januari in Dubai wordt het Championship of the Continents in de Creventic Series komende week afgesloten met de tweede editie van de Hankook 24H Cota (16-18 november). Vorig jaar voerde de Nederlandse organisator en promotor Creventic voor de eerste maal een race op het Circuit of the Americas in Austin, Texas door. Na de succesvolle première keert Creventic nu terug naar de VS met een aantrekkelijk veld van GT's en toerwagens. Teams uit de VS zijn het sterkst vertegenwoordigd, maar opnieuw is er bepaald geen gebrek aan internationale allure met rijders en teams uit 18 verschillende nationaliteiten. Er wordt een spannende strijd verwacht, tenslotte gaat het om de titels in het Championship of the Continents!


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Om punten voor het Championship of the Continents te kunnen scoren is deelname aan alledrie de wedstrijden noodzakelijk. Het seizoen begon in Azië met de Hankook 24H Dubai, het vlaggenschip van Creventic, in januari, gevolgd door de Hankook 24H Portimao in juli als de Europese ronde. De wedstrijd op het Circuit of the Americas als vertegenwoordiging van het Amerikaanse continent is beslissend voor de titelstrijd.

  Impression Cota1

In de diverse klassen wordt er spannende competitie verwacht. In de klasse A6 strijden Car Collection Motorsport, PROsport Performance en SPS automotive-performance om de titel. Deze teams zijn ook in de strijd om de algemene GT-titel, samen met VDS Racing Adventures, Speedlover en Perfection Racing Europe. In de TCR-klasse bedraagt het verschil tussen de beide auto's van het Team Altran Peugeot slechts één punt. Voor de algemene TCE-titel nemen de beide crews van het Franse team het op tegen Hofor Racing powered by Bonk Motorsport, LAMERA-CUP en Sorg Rennsport. Omdat de race op het Circuit of the Americas de laatste wedstrijd van het seizoen is, wordt hier anderhalf maal het reguliere aantal punten toegekend.

  Porsche Cayman

In totaal zijn er 24 auto's ingeschreven voor de GT-divisie, aangevoerd door de klasse A6 met tien inschrijvingen van GT3's en vergelijkbare auto's. Tot de deelnemers behoort hier Herberth Motorsport, de winnaar van de race op COTA van vorig jaar, met een Porsche. Daarnaast zijn er teams met Mercedes-AMG GT3, Audi R8 LMS, Ferrari 488 GT3, Aston Martin Vantage GT3 en twee exemplaren van de Amerikaanse sportwagen SCG003c. Drie Porsche 991 Cup-auto's, alle van Amerikaanse teams, komen uit in de 991 Cup-klasse. De SP2-klasse omvat vier inschrijvingen met een MARC Focus, een Lamera Cup-auto, een Porsche en een BMW. De GT4-klasse bestaat uit zeven inschrijvingen met de merken Porsche, Mercedes-AMG, BMW en Ginetta.

De TCE-divisie wordt aangevoerd door de TCR-klasse met negen auto's van de merken Hyundai, Volkswagen, Audi, Cupra en Peugeot. De SP3-klasse omvat een BMW en een Lamera Cup-auto. Drie BMW M235i Racing Cup-auto's in de CUP1-klasse completeren het veld.
De SCCA Pro Spec Racer-klasse is de officiële categorie in het voorprogramma van de Hankook 24H COTA. Op donderdag 15 november en vrijdagochtend 16 november zijn er 'rent-a-car rides' en privétests. Het officiële programma begint met de vrije training van 13.00-14.30 uur, gevolgd door de TCE-kwalificatie van 15.50-16.35 uur en de GT-kwalificatie van 16.45-17.30 uur. De avondtraining staat van 19.00-20.30 uur op het programma. De startopstelling begint op zaterdag 17 november om 9.50 uur, de race start om 10.30 uur. Gedurende de nacht is er een pauze van 23.00 tot 8.00 uur, de finish is op zondag om 19.30 uur, gevolgd door de prijsuitreiking en de huldiging van de kampioenen (alle tijden lokaal, CET is zeven uur later).

Een livestream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series).

  Impression Cota 3

Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Nieuw voor de race op het Circuit of the Americas is de betrokkenheid van Gulf Racing Fuels als de officiële brandstofleverancier van het evenement. Gulf is een beroemde naam in de autosport, niet alleen vanwege de legendarische film 'Le Mans' van Steve McQueen, maar ook dankzij tal van racesuccessen door auto's in Gulf-kleuren in de VS, waaronder een overwinning op Daytona en een podiumplaats op Sebring. Alle deelnemers aan de race op COTA ontvangen een Gulf-t-shirt van het evenement, terwijl de rijders in de top drie van de diverse klassen bovendien worden beloond met exclusieve Gulf-manchetknopen.
De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van het Circuit of the Americas: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden, Stand21 Racewear, Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning, Aircharge, gespecialiseerd in draadloze mobiele oplaadproducten, en Circuitvanhout, dat de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking vervaardigd heeft. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet