DTM

DTM: Augusto Farfus neemt afscheid van DTM en kiest voor GT's met BMW

181115 DTM Farfus

Na zeven seizoenen met BMW in de DTM zet de Braziliaanse coureur Augusto Farfus zijn deelname aan de Duitse toerwagenserie niet voort. Dat maakte BMW zojuist bekend. Farfus zal nog wel voor BMW blijven uitkomen in GT-races, ondermeer met de M8 GTE in het FIA WEC en met de M6 GT3 in geselecteerde GT3-wedstrijden. Daarnaast gaan er meer en meer geruchten dat Farfus zal uitkomen met een Hyundai in het FIA WTCR. In dit verband wordt ook veelvuldig de naam van onze landgenoot Nicky Catsburg genoemd. Die kreeg enkele jaren geleden ook al de mogelijkheid om parallel voor BMW GT's en voor Volvo WTCC te rijden en zou eveneens een aanbod van Hyundai voor de WTCR op zak hebben. Catsburg komt dit weekeinde in actie tijdens het FIA WEC in Sjanghai, Farfus rijdt met de Schnitzer-BMW M6 in de FIA GT World Cup in Macau.

Tekst: René de Boer (vanuit Macau, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Samen met Andy Priaulx, met wie hij voordien voor BMW in het FIA WTCC uitkwam, was Farfus in 2011 de eerste rijder die door BMW werd aangekondigd voor de terugkeer van het Beierse merk in de DTM voor het seizoen 2012. In de DTM reed de Braziliaan in totaal 104 races, waarin hij vier overwinningen, zes pole-positions en 13 podiumplaatsen behaalde. In 2013 werd hij tweede in de eindstand van het kampioenschap.

Naast de deelname aan het FIA WEC voor het BMW Team MTEK van de Nederlander Ernest Knoors, waarvoor Farfus ook al in de DTM reed, staan voor hem ook GT3-races op het programma, waarbij BMW expliciet de 24-uursrace op de Nürburgring en de FIA GT World Cup in Macau noemt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet