DTM

DTM: Premiere voor de nieuwe turbo generatie. Eerste test met de nieuwe M4 DTM van BMW M Motorsport

Na een succesvolle rollout heeft de BMW M4 DTM voor het seizoen 2019 in Estoril de afgelopen week een succesvol circuit debuut gemaakt. BMW M Motorsport legde met de gemodificeerde nieuwe generatie BMW M4 DTM Class 1 de eerste wintertest af. Bruno Spengler en Marco Wittmann kwamen daar de afgelopen drie dagen in actie.

BMW Wittmann

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Premiere voor de nieuwe turbo generatie. Eerste test met de nieuw M4 DTM van BMW M Motorsport
De nieuwe BMW M4 DTM is gemodificeerd om aan het nieuwe Class 1 reglement te voldoen. Daarbij ligt de focus op de extreem efficiënte 2L Turbo motor. Ook werden werd het koelings systeem voor de nieuwe unit gemodificeerd. Het nieuwe reglement laat ook veranderingen op het gebied van de aerodynamica toe. Bij BMW M Motorsport werd de test in Portugal gebruikt om deze innovaties op de baan te evalueren. Ook werd er voor het komende seizoen belangrijke data verzameld.

Blik van boven

Bruno Spengler: " De allereerste dagen met de BMW M4 DTM met de turbomotor was genieten. Voor ons als coureurs is het erg interessant om bij de ontwikkeling van de nieuwe DTM auto betrokken te zijn. Veertien jaar lang heb ik met V8 motoren geracet en dit was de eerste maal met een 4 cilinder turbo motor. De auto is volledig nieuw voor me en ik heb ervan genoten. De auto voelt fantastisch en ik kijk nu al uit naar de volgende tests."

Marco Wittmann: "De auto voelt erg cool aan. Je kunt de performance, het koppel van de nieuwe motor goed aanvoelen. De nieuwe aerodynamica betekent dat de auto zich totaal anders gedraagt. Na de eerste test ben ik overenthousiast en ik denk dat de fans iets hebben om naar uit te kijken. Van buitenaf kun je al zien dat de auto's nu al sneller zijn dan afgelopen jaar. Ze gaan zeker voor meer spektakel zorgen. En ik kan de fans verzekeren dat het geluid zoals altijd fantastisch is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de oude motoren. Het klinkt anders maar zeker niet geruisloos. Ik vind het uitstekend en de fans gaan dit ook vinden. De veranderingen voor 2019 zijn definitief positief en heb ervan genoten om met de ingenieurs en monteurs hierbij betrokken geweest te zijn. Op 10/11 december test BMW op Jerez in Spanje.

BMW M4 DTM

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet