IndyCar

Indycar: Alonso met McLaren naar Indianapolis in 2019

Fernando Alonso keert in 2019 naar de Indy 500. Dit werd vandaag bevestigd. Evenals Graham Hill in het verleden wil Alonso na het winnen van de 24U van Le Mans en GP Monaco de Indy 500 aan zijn palmares toevoegen. in 2017 slaagde de Spanjaard daar bijna in. Toen kwam hij voor het team van Andretti Autosport uit.


Alonso

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

Alonso met McLaren naar Indianapolis in 2019
In 2017 reed Alonso tijdens de Indy 500 ruim 27 ronden aan de leiding voordat hij met een mechanisch probleem moest opgeven. Zak Brown van McLaren: "Geen enkele Indy 500 is een familieuitstapje. Wij hebben het grootste respect voor de race en onze concurrenten en maken ons dan ook geen illusies. Maar net zoals bij McLaren zijn we net als Fernando racers. We gaan er gewoon voor.

De 37 jarige F1 veteraan: "Ik heb het al enige tijd duidelijk gemaakt dat het mijn doel is om de Triple Crown te winnen. In 2017 had ik op Indianapolis een ongelofelijke ervaring en uit diepste van mijn hart wist ik dat ik er terug zou keren indien de gelegenheid zich voor zou doen.
Ik ben erg verheugd om met McLaren terug te keren. Zij waren altijd mijn eerste keuze als het team besloot om dit te gaan doen. Ik ben verheugd dat dit nu doorgaat. Het is een zware race en tegen de besten daar is het een enorme uitdaging. Maar wij zijn racers en daarom doen we dit. Ik kijk er nu al naar uit om de fans te zien. Die ervaring was fantastisch."McLaren zal op een later tijdstip meer omtrent het Indy 500 programma bekend maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet