GT

GT: Aston Martin terug in de ADAC GT Masters!

Aston Martin keert terug in 2019 terug in de GT Masters. Het team van PROsport Performance zal komend seizoen twee goednieuwe auto's inzetten. Ook zal het team met twee nieuwe GT4's in de ADAC GT4 Germany aantreden.

VantageGT3

Tekst en Foto's Willem J.Staat/ADAC

Aston Martin terug in de ADAC GT Masters
PROsport Performance dat in 2006 door Christoph Esser werd opgericht, heeft met Aston Martin een overeenkomst gesloten om twee gloednieuwe Vantage GT3's in te zetten. Het team van Christoph Esser won dit jaar overigens in de TCR Germany de Rookie Challenge.

David King van Aston Martin: " De introductie van de nieuwe Vantage GT3 en GT4 komt voor Aston Martin op het juiste tijdstip om haar activiteiten nog verder uit te breiden. Duitsland is natuurlijk de kernmarkt voor Sportwagens en het Walhalla voor GT auto's. Het verheugt ons dan ook dat wij PROsport Performance als officiële partner van Aston Martin welkom te heten. Christoph Esser en zijn team hebben een uitgebreide ervaring en grote ambities om in de ADAC GT Masters succes te hebben."

2018 Martin und Turner in 2019 in de ADAC GT Masters?

Christoph Esser: "Voor ons is het een grote eer om met Aston Martin aan de start te verschijnen. Tegelijkertijd betekent het een grote uitdaging die we met een grote motivatie aangaan. De sterke betrokkenheid van Aston Martin betekent voor PROsport de volgende grote stap. Wij kunnen dan ook nauwelijks wachten om de Vantage 3 op de baan te brengen. Oktober j.l. maakte de Aston Martin Vantage 3 zijn debuut tijdens de VLN. Eén van beide auto's zal door fabriekscoureurs bemand worden.

Christoph Esser: "Twee fabrieksrijders betekent een hoog niveau aan kwaliteit in de fel bevochten ADAC GT Masters. De rijdersmarkt is net in beweging gekomen zodat we met ons engagement goede kansen hebben om de juiste bezettingen voor ons te kunnen winnen waardoor we resultaat kunnen boeken. PROsport Performance zal in 2019 ook van de AMR Driving Academy uitmaken. Tussen 2007 en 2013 nam Aston Martin aan de GT Masters deel en won twee wedstrijden. In 2012 overigens voor het laatst op de Sachsenring.

2012
In 2012 zagen we de Aston Martin op Zandvoort. Is alweer eent tijdje geleden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet