Racing Shows

Racing Shows: Racing Expo Leeuwarden

Op 10 en 11 maart a.s. keert de auto- en motorsport terug naar Leeuwarden. Op 10 en 11 maart opent de WTC Expo exact om 10 uur haar deuren voor de liefhebbers van zowel de auto- als motorsport. Waar eind december nog de dominoblokjes nog voor de SBS-camera’s omvielen zullen nu diverse racewagens, karts en motoren in de rondte scheuren om de liefhebbers van de gemotoriseerde sporten uit hun winterslaap te halen.

Tekst: Willem J. Staat/PR

De Racing EXPO Leeuwarden wordt door vele coureurs gezien als de officiële opening van het nieuwe raceseizoen. Zo zal er in de live-action arena veel spektakel te zien zijn met mini-bikes, Hot Rods, etc. Wereldkampioen karten Ricardo Romkema zal laten zien hoe snel je met een kart kunt gaan. Ook de F1 Stockcars uit zowel de autocross als de autospeedway zullen in actie komen.

racing_expo_poster_2007

Indien Allard Kalff in de gelegenheid is, zal ook hij met zijn bolide acte de presence geven, evenals het Friese Dakar Team van Marcel Schoo en Roelof Koning met hun Dakar Warrior, waarmee ze als eerste Friese autocrossers de Afrikaanse woestijn bedwongen. Ook de Dakar Buggy van Freddy Loix en de Truck van Hans Stacey zullen op de Racing Expo te bewonderen zijn.

Ook de bekende wagens uit de films “The Fast and the Furious” tevens bekend van het tv programma “De Grote Beurt” zullen massaal naar Leeuwarden komen voor de show en shine wedstrijd. Wie heeft de mooiste auto op de show staan, het is nu al bekend dat de jury het moeilijk zal krijgen. Behalve een circuit voor de stockcar F1 modelracertjes, is er tevens veel ruimte gereserveerd voor de sectie merchandise variërend van NASCAR modelauto’s tot helmen, banden en motorolie gecombineerd met de aanwezigheid van pitspoezen en charmante promoteams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet