IndyCar

Indycar: Mari Hulman George overleden

De Indianapolis Motor Speedway maakte bekend dat Mari Hulman George vanochtend vroeg is overleden. Van 1988 t/m 2016 vervulde zij de taak als bestuursvoorzitter van de Speedway. Vaak sprak zij de legendarische woorden: "Gentlemen start Your Engines" op Memorial Day.

Mari Hulman George


Tekst Willem J. Staat
Foto IMS

Mari Hulman George overleden
De vader van Mari Hulman, Anthony Hulman Jr., kocht kort na WW II de Speedway en redde de baan zo goed als zeker van de sloop. Daardoor kwam de in 1934 geboren Mari al snel in aanraking met de autosport en kwam zij voor haar 21e in contact met het HOW Racing Team dat auto's voor grote namen zoals Eddie Sachs, Tony Bettenhausen, Roger McCluskey inzette. Zij trouwde met Elmer George, één van de rijders die destijds van het team deel uitmaakte en de vader van Tony George Jr.

Ook was zij de vrouw achter de rode tapijt procedure op de Speedway. Daarmee werden alle rijders verwelkomd, ongeacht of deze zich nu wel of niet gekwalificeerd hadden. Willy T. Ribbs was in 1991 de eerste niet blanke rijder die zich op de Speedway wist te kwalificeren. De historische omarming van Mari met Willy werd destijds uitbundig gevierd.

Mari Hulman George was ook nogal filantropisch ingesteld. Er vloeide gedurende haar leven niet alleen veel geld naar gehandicapten doeleinden maar ook naar talloze dierenprojecten. Ze hield zich niet alleen bezig met het fokken van paarden, maar ook afgedankte wind- en straathonden vonden op haar boerderij onderdak.

Mari Hulman George, die ook jarenlang het gezicht van de Speedway was, overleed vannacht op 83-jarige leeftijd. Voor de Indycar wereld en ver daarbuiten was zij een instituut.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet