IndyCar

Indycar: Marcus Ericsson naar Schmidt Peterson Motorsports

Schmidt Peterson Motorsports maakte vandaag bekend dat de Zweed Marcus Ericsson de Formule 1 na de slotwedstrijd in Abu Dhabi voor Indycar verruilt. Ericsson eindigde afgelopen zondag als negende in de Mexicaanse Grand Prix.

2018 Ericsson
M
arcus Ericsson verruilt zijn F1 zitje voor Indycar maar blijft aan Sauber Alfa Romeo verbonden.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

Marcus Ericsson naar Schmidt Peterson Motorsports
De 28-jarige Zweed Marcus Ericsson komt in 2019 voor het team van Schmidt Peterson Motorsports in de Indycar series uit. Vanwege zijn sterke banden met het Sauber Alfa Romeo team blijft hij ook in 2019 hieraan verbonden als reserverijder. Ericsson maakte in totaal 95 Formule 1 starts tot nu toe.

Ericsson wordt de teamgenoot van de Canadees James Hinchcliffe, terwijl de Brit Jack Harvey als parttime-coureur eveneens aan het team verbonden blijft. De No 6 Dallara Honda blijft voor Robert Wickens beschikbaar mocht deze in de Indycar series terug willen keren. Overigens maakte Wickens afgelopen weekend in een aanvullende hoopvolle tweet bekend dat nu nog niet exact ingeschat kan worden of zijn verlamming van blijvende aard is en dat herstel nog veel tijd zal vergen.


Reacties

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 oktober 2018 18:23

  Nooit iets toegevoegd aan de F1

  • 0
  • 0
   
  Dirk 01 november 2018 09:47

  Schmidt Peterson zal blij zijn met zijn Zweedse Kronen, maar een Kenny Bräck zal het niet worden denk ik. Maar goed, dit dacht ik van Alexander Rossi ook en hij doet het serieus goed! We gaan het zien!

  • 1
  • 0
   
  Dirk 01 november 2018 09:54

  Voor de statistici: Rosenqvist en Ericsson zijn de 7e en 8e Zweden in Champcar/Indycar. De anderen waren Kenny Brack (96-05), Fredrik Ekblom (94-96), Niclas Jönsson (99-00), Stefan Johannsson (92-96), Björn Wirdheim (05). Bertil Roos probeerde in 77 mee te doen maar was te langzaam. Bräck reed de meeste races (104), won er 9 en werd in 98 kampioen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet