Diversen

Div: Interview met Robin Frijns: "Tracklimits en BOP mogen ze van mij meteen afschaffen!"

181028 Frijns DTM box 2
Frijns houdt meer van sprint- dan van 24-uursraces


Is Le Mans iets voor je?
Frijns: "Dat zou ik best wel eens willen doen, maar nu nog niet. Natuurlijk, als ik nu een aanbieding krijg om met een goede auto Le Mans te rijden, dan sla ik die niet af, maar het staat nu niet bovenaan mijn lijstje. Soms rijd je daar ook helemaal alleen, tien seconden achter de auto voor je en twintig seconden voor de auto achter je. Dat is niet zo mijn ding. Dat geldt helemaal voor 24-uursraces, ik houd meer van sprintraces zoals DTM of Blancpain, dat ligt me veel meer. Goed, de Nürburgring is een uitzondering, omdat je daar zoveel auto's hebt en de baan ook zo bijzonder is, maar daar heb je ook weer het probleem dat je niet hard mag gaan vanwege de BOP."

Ook zo'n onderwerp dat voor veel discussie zorgt.
Frijns: "Mogen ze wat mij betreft meteen afschaffen. Ja, ik begrijp ook wel dat het er is en waarom het er is, maar het is voor een coureur zo frustrerend dat je niet te hard mag rijden, dat je constant de tijd in de gaten moet houden, want dat er anders weer nadelen zijn in verband met de BOP. Dat is echt niet leuk."

181028 Frijns fitness
Frijns in actie tijdens de Audi-fitnessweek op Lanzarote, Tom Kristensen kijkt toe

Je bent trouwens niet zo'n fitnesstype, hè?
Frijns: "Nee, ik zit liever op een terrasje. Dat is meer mijn Bourgondische inslag. Mensen uit Maastricht zijn echte levensgenieters, daarom voel ik me er ook zo thuis. Dat past perfect bij me. En ik ben niet de enige sporter die er zo over denkt: bij Van Wijck kom ik ook vaak Tom Dumoulin tegen, of Boudwijn Zenden. Die zijn ook niet altijd aan het trainen."

181028 Frijns Laguna podium
Met de tweede plaats op Laguna Seca leverden Frijns en teamgenoten een belangrijke bijdrage aan de titelwinst voor Audi in het IGTC-merkenkampioenschap

Nu dit weekeinde de race op Laguna Seca, dan in november Macau en dan de seizoensstart van de Formule E.
Frijns: "Ja, na Macau zit ik vrijwel direct alweer in de simulator voor de voorbereiding op de Formule E, en na de race in Saoedi-Arabië ook weer. Volgens mij zit ik zelfs twee dagen voor Kerst nog in de simulator. Maar zo blijf ik lekker bezig, ik zou het ook niet anders willen!"

181028 Frijns DTM Box
Of we Frijns volgend jaar weer in de DTM zien, staat nog niet geheel vast
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet