DTM

DTM: Mercedes geeft concurrenten raceles

 Tribune Mika


Op een indrukwekkende wijze heeft Mercedes de volledige concurrentie op achterstand gereden. Dit deed Mercedes door het volledige podium voor zich op te eisen. De Fransman Jean Alesi wint, Garry Paffett wordt tweede, Bernd Schneider finisht als derde. Opel kent een moeilijke race wanneer ze al bij de start twee wagens kwijt raken. Voor Audi geld eigenlijk hetzelfde. Ook zij raken drie wagens direct kwijt bij de start.


Tekst: Pieter de Boer, Foto's: Boudewijn Pieters

 Alesi 2


Wat er precies fout gaat bij de start is voor iedereen een raadsel. Doordat er hard geremd is voor de eerste bocht hangt er een soort rookgordijn waarin moeilijk waarneembaar is wie er daadwerkelijk de fout in gaat. Wanneer de rook optrekt is wel duidelijk dat de schade aanzienlijk is. Kristensen, Aiello en Cappelo liggen gelijk uit de race, terwijl Tomczyk en Reuter de pits nog wel halen maar daar uit moeten stappen. De race wordt voor vijf ronden geneutraliseerd.

Voorin het veld neemt Paffett gelijk de leiding voor Ekström. Wanneer de safety car weer naar binnen gaat, gaat Ekström direct in de aanval. Bij de Spitskehre zet Ekström de Audi naast de Mercedes van Paffett.
Paffett geeft echter geen duimbreedte toe en beide wagens raken elkaar dan ook met de zijkanten. Bij Paffett opent na dit kleine incident de deur van zijn wagen. Bij zijn eerste pitstop wordt deze dichtgedaan, maar dit blijkt niet te werken. Bij zijn tweede stop wordt de deur afgeplakt maar ook dat laat los. Paffett rijdt daardoor de volledige race met de deur open.

 paffet


Na de eerste stop van Gary Paffett, Marcel Fässler en Ekström gaat de Zweed als eerste de baan op, gevolgd door Paffett en Fässler. Rondelang vochten de drie voor de kop, alhoewel dit gevecht in het midden van het veld plaatsvond. De coureurs ervoor hadden namelijk nog geen stop gemaakt, waardoor Alesi de leiding had voor Green, Abt en Mücke. Echter wanneer deze allen de pit hebben bezocht lukt het alleen de Fransman Alesi om voor Paffett op de baan te komen, die op zijn beurt Ekström voorbij gestoken is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet