DTM

DTM: Eerste Roll Out BMW M4 Turbo in Dingolfing

50 Jaar BMW Turbo power. De nieuwe 2L Turbo motor in de BMW M4 DTM beleefde afgelopen week zijn eerste roll out in Dingolfing. Het begin van een nieuw hoofdstuk en tijdperk van het merk.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

BMW Turbo 2


Roll Out BMW M4 Turbo in Dingolfing
Met Bruno Spengler aan het stuur legde de BMW M4 DTM, uitgerust met de nieuwe 2L Turbo motor afgelopen week zijn eerste kilometers af op de testbaan van Dingolfing.

De turbomotor is het sleutelcomponent van het nieuwe Class 1 reglement dat in 2019 van kracht wordt. De huidige V8 motoren gaan vervangen worden door de meer efficiënte en duidelijk krachtigere 2L 4 cilinder motoren. Tevens betekende dit ook veranderingen aan o.a. het lucht in/uitlaatsysteem en het uitlaat systeem. Verdere evolutiefases zullen geïmplementeerd worden zodra de nieuwe auto gehomologeerd is.

In 1969 werd Dieter Quester direct met de BMW 2002 ti Europees Toerwagenkampioen. Het merk maakte toen voor de eerste keer gebruik van turbopower. In 1973 kwam de 2002 Turbo voor het eerst als productiemodel op de markt.

BMW Motorsport directeur Jens Marquardt: " Wij gaan nu een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van de DTM toevoegen. Onze eerste kilometers waren erg positief. We waren erg verheugd over de functionele tests. De nieuwe Turbo klinkt fantastisch. Efficiency is de meest belangrijke bijdrage. Zeker omdat de motor nog krachtiger is dan zijn voorganger."

Bruno Spengler: " Na de eerste kilometers met de nieuwe DTM motor sta ik voor volgend seizoen te trappelen. Met zoveel power is het nu al genieten. Je voelt het gewoon. Voor de fans gaat de show in 2019 nog beter worden. De tijd tot aan volgas is iets beperkt maar de topsnelheid is hoger geworden. Aan het stuurwiel moeten we nu nog harder werken."De eerste DTM tests vinden van 11 t/m 14 november in het Portugese Estoril plaats.

BMW Turbo 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet