IndyCar

Indycar: Robert Wickens vanaf het onderlijf verlamd

Robert Wickens heeft afgelopen donderdag op Instragram een video gepost waarbij hij zelf uitkomst geeft omtrent zijn op Pocono opgelopen verwondingen. Aanvankelijk berichtte zijn team met regelmatig over zijn gezondheidstoestand. Nu gaf Wickens zelf uitkomst over zijn herstel.

2018 Wickens 2
DTM Zandvoort 2016.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Robert Wickens vanaf het onderlijf verlamd
Robert Wickens crashte 19 augustus jl. tijdens de Indycar wedstrijd zwaar op Pocono. Gisteravond gaf Wickens zelf uitkomst over zijn gezondheidstoestand.

"Als verlamde heb ik mij voor de eerste maal kunnen omdraaien. Mijn bovenlichaam wordt steeds sterker en hopelijk heb ik daarbij geen hulp meer nodig. Ik heb slechts video's van de kleinste beweging in mijn benen gepost. Maar in werkelijkheid ben ik van het zelfstandig lopen nog heel ver verwijderd. Met betrekking tot mijn verwondingen is een aantal mensen nogal verward. Daarom laat ik jullie de waarheid weten. Ik heb nog nooit in mijn leven voor iets zo hard moeten werken en daarom zal ik alles geven om de spieren in mijn benen te stimuleren" besluit Wickens zijn post op Instagram.

2018 Wickens 1
DTM Zandvoort 2016. Betere tijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet