Ford Fiesta Sprint Cup

Loek Hartog en Laurens de Wit eerste kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup NL

start-fiesta

Grote verrassingen waren er niet meer te verwachten in de strijd om de Ford Fiesta Sprint Cup-kampioenschappen, maar aan vechtlust was tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen geen gebrek. In twee wedstrijden waarin Bas Koeten Racing-teamgenoten Loek Hartog en Laurens de Wit hun kampioenschappen binnenhaalden, kwamen de racewinnaars met nooit meer dan tienden voorsprong over de finish.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


fiesta-assenKlasse 1
De kans dat Dominique Kraan Loek Hartog nog van de titel zou houden was nihil. Dat weerhield Kraan er niet van alles te doen wat hij moest doen: winnen. Vooral zijn zege in de tweede race was een spektakelstuk, waarbij maar liefst vier Ford Fiesta ST Line's binnen een halve seconde over de finishlijn stormden.

  koeten2

Lorenzo van Riet zat achter het stuur van een van die Ford Fiesta ST Line's. De coureur van Ferry Monster Autosport kreeg het voor elkaar om Laurens de Wit van de koppositie in het algemene klassement te ontdoen en leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Het gevecht tussen Van Riet en KNAF-Deltion Academy by JKM-coureur Kraan kostte het tweetal echter net te veel tijd, waardoor bij het ingaan van de laatste bocht De Wit en Marcel Dekker een laatste kans zagen de race op hun naam te schrijven. Het was uiteindelijk toch Kraan die de zege pakte, vóór Van Riet.

  koeten-3

Hartog won voor het eerst dit seizoen niet minstens een van de twee races. Wel nam hij voor de derde plaats in race 1 en de tweede in race 2, twee bekers in ontvangst. Paul Sieljes werd in de eerste race derde

  de-wit .
Klasse 2
Met twee overwinningen werd het kampioenschap in Klasse 2 door Laurens de Wit in stijl afgesloten. De Wit won de eerste race na diskwalificatie van Marcel Dekker. Zijn oorspronkelijke tweede plaats was al meer dan genoeg om voldoende punten te scoren en het kampioenschap veilig te stellen.

  koeten-4

Arno van Daalen (Technova College by BKR, 2e) en Teun van Dam (Dekker Racing, 3e) mochten in race 1 voor het eerst dit seizoen naar het podium. Van Dam deed het in de tweede race nog eens dunnetjes over en pakte zelfs de tweede plaats. Rogier de Wit bezocht ook in Assen het podium. Hij eindigde de laatste race van 2018 als derde.

  kampioens-foto

Ford_Fiesta_Sprint_Cup_NL_-_Race_1.pdf

Ford_Fiesta_Sprint_Cup_NL_-_Race_2.pdf  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet