Supercar Challenge

Supercar Challenge-kampioenen gekroond tijdens Hankook Finaleraces

finish-supercars

Na zes maanden is een einde gekomen aan het seizoen van de Supercar Challenge. Tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen waren nog drie van de vier titels te vergeven. Voor geen enkele winnaar kwam de zege in het kampioenschap aangewaaid.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

GT Division
Op het Drenthse circuit kwam de GT Division samen met de GT & Prototype Challenge in actie. JR Motorsport-coureurs Michael Verhagen en Willem Meijer pakten de titel, maar moesten er hard voor werken: een spin in het gedrang bij de start van de eerste race wierp de BMW M4 Silhouette 3.2 terug naar de staart van het veld. Verhagen en Meijer vochten zich gedurende de race terug naar voren om de derde plek te claimen en als kampioenschapleiders de finalerace in te gaan.

  meijer-assen

Het waren vooral JR Motorsport-teamgenoten Ward Sluys en Bas Schouten en Bob Herber in de BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup die de grootste bedreiging voor de titelaspiraties van Verhagen en Meijer vormden. Ook Speedlover Porsche 991 GT3 Cup-coureur John de Wilde maakte nog een kans op de titel. En het was juist De Wilde die de tweede race won.

  de-wilde

De Wilde's zege op zondag, die kwam na een goede eerste race waarin een lekke band hem een waarschijnlijke overwinning kostte, was echter niet genoeg voor de titel: Verhagen en Meijer finishten als tweede en pakten daarmee meer dan genoeg punten om de GT Division-titel binnen te halen.

  finale races-1

Voor Sluys en Schouten eindigde de titelstrijd in de pits. De Belgisch-Nederlandse rijderscombinatie schitterde op zaterdag nadat de BMW M4 Silhouette na een startincident de race van achteraan moest vervolgen en vechtend door het veld de overwinning in de eerste race pakte. Hetzelfde geluk was hen in race 2 niet gegund.

  bob-herber

Dankzij de derde plaats op zondag scoorde Bob Herber nét genoeg punten om in het kampioenschap voor racewinnaar De Wilde te blijven en het seizoen als tweede in de GT Division af te sluiten.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet