Supercar Challenge

Prime Racing wint GT & Prototype Challenge-kampioenschap tijdens Hankook Finaleraces

prototypes


Met de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen is een einde gekomen aan het 2018-seizoen van de GT & Prototype Challenge. In Drenthe werd Prime Racing tot kampioen in de LMP3 Division gekroond.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


aschoff


LMP3
Na zijn successen op Spa-Francorchamps was Max Aschoff terug met de EDEKA Aschoff Racing Ginetta G58. De solist leek een gemakkelijke eerste race tegemoet te gaan, maar kreeg na de pitstop problemen met zijn koppeling. De Duitser verloor ronde na ronde kostbare tijd, maar kwam uiteindelijk met een marge van 6 seconden onder de finishvlag door.

BE Motorsport had nog een kans de titel te pakken. Daarvoor moest het hopen op minstens één uitvalbeurt voor Prime Racing. Dat zat er niet in: het was BE Motorsport zelf dat schade aan de auto opliep en later in de race definitief uitviel. Prime Racing Ginetta G57-coureurs Jean Piere Lequeux en Jean Marc Ueberecken sloten de dag af met de tweede plaats en konden het kampioenschap in LMP3 vieren.

Race 2 werd wel door BE Motorsport-rijders Mathijs Bakker en Javier Ibran Pardo gewonnen. De zege kwam na uitvallen van Aschoff. Ook Prime Racing had problemen met hun bolide, maar haalde desondanks de finish.

  snoeks

Radical-Praga SR3 Division

Kelvin Snoeks haalde in zowel race 1 als race 2 het optimale uit zijn Praga R1 en won. In beide wedstrijden was hij onnavolgbaar voor de concurrentie in zijn klasse, waaronder divisiekampioen Alain Berg die in de Radical SR3 van VR Motorsport uitkwam. Berg sloot het seizoen af met twee tweede plaatsen.


UITSLAG Race 1:

Divisie_GT2FSCC_2b_GT_en_Prototype_Challenge_-_Race_2.pdf

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet