TCR Series

TCR: Elektrisch TCR kampioenschap voor 2020 aangekondigd

Afgelopen weekend werd op het circuit van Barcelona Catalunya de ETCR aangekondigd. Een elektrisch kampioenschap dat vanaf 2020 van start gaat en door WSC President Marcello Lotti geïntroduceerd werd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

ETCR Cupra 1

Elektrisch TCR kampioenschap aangekondigd
Na de Formule E, de aangekondigde elektrisch World Rallycross komt er nu dus op korte termijn een derde kampioenschap bij.Marcello Lotti: " In het kader van het globale TCR succes zijn wij ons ook bewust van de trends op de automotive markt die richting nieuwe verantwoordelijke mobiliteit gaat. WSC Technologie is twee jaar geleden aan dit ambitieuze project begonnen met het doel om de autosportgemeenschap op te leiden en contact te maken met nieuwe technologieën die de toekomst vertegenwoordigen.

De ETCR power units kunnen gebruikt worden in de huidige TCR auto's. Verschillende fabrikanten hebben reeds belangstelling getoond en beschouwen dit als een tool om de autosport weer als platform voor "Research and Development" te kunnen gebruiken zodat zij hun ervaringen en innovaties naar het standaardproduct kunnen overbrengen.

ETCR Cupra 3

Het Ultieme doel is om de fans te laten zien dat elektrische autoraces net zo entertainend kunnen zijn als normaal aangedreven raceauto's. Ook willen wij vanuit technisch oogpunt de nadruk leggen op de nauwe betrokkenheid van de CUPRA bij het project.

De samenwerking tussen WSC en Seat startte met de introductie van het TCR concept en heeft nu een stap vooruit genomen met de ontwikkeling van de eerste auto die volledige volgens de ETCR regels gebouwd wordt.

ETCR Cupra 2CUPRA is het eerste merk die nieuwe technologieën voor het ETCR platform ontwikkeld heeft. De e-Racer wordt door twee elektrische motoren aangedreven die bij de achteras liggen en ongeveer 680 pk leveren. Ook is de auto uitgerust met een energie recovery systeem. Vergeleken met de Cupra TCR weegt de auto ruim 400 kg. meer maar beschikt over een excellente performance. Van 0-100 km/u in 3.2 secs. en 0-200 km/u binnen 8.2. secs. Wedstijddata worden op een nader te bepalen tijdstip bekend gemaakt.


Jordi Gene

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 oktober 2018 12:57

  mooi project voor renault nu ze bijna niks meer doen op circuits

  • 0
  • 0
   
  Dirk 23 oktober 2018 16:29

  Leuk! Hopelijk komt dit beter van de grond dan die Tesla cup.

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 23 oktober 2018 19:03

  Dit spreekt me meer aan dan Formule E.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet